Van de NFL naar curling om aan de Olympische Spelen deel te nemen: dit is het ongelofelijke verhaal van Jared Allen en zijn collega’s

Sport | In de sport is alles mogelijk, zo heet ons rubriek over opvallende prestaties. Maar deze keer zouden we ‘of toch bijna’ aan de titel kunnen toevoegen. Zeker als je weet dat het avontuur van dit groepje voormalige NFL-spelers voorlopig zijn doel nog niet heeft bereikt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atleten houden als geen ander van competitie en alle spanning die daarbij komt kijken. Als hun sportpensioen nadert, gaan velen van hen snel op zoek naar een andere uitdaging. Terwijl sommigen die zoeken buiten de sport, was dat bij Jared Allen niet het geval. Hij speelde van 2004 tot 2015 in de NFL en ontwikkelde in die jaren een status als sterke verdediger. In 2016 kondigde hij zijn pensioen aan en ging hij op zoek naar een volgend hoofdstuk voor zijn carrière.

Een nieuwe uitdaging

Maar eenmaal zijn pensioen definitief aanbrak, bleek dat Allen nog bijlange niet klaar was met de sport. Hij wil doorgaan en spreekt kennissen en vrienden aan om zijn droom te realiseren. Met een aantal oude vrienden uit de NFL, Marc Bulger van de Los Angeles Rams en Keith Bulluck en Michael Roos van de Tennessee Titans, gaat hij op zoek naar een andere sport. De spelers hopen hun talent opnieuw te ontplooien in een nieuwe sport die eveneens fysiek doenbaar is. Hun carrière in American Football zorgde namelijk voor een aantal blessures en restricties waardoor hun fysieke paraatheid niet meer zoals vroeger was. 

Toch is het doel van dit groepje duidelijk: ze willen in een nader te bepalen sport de Olympische Spelen halen, zowel de winter- als zomerversie staat op hun bucketlist. Aanvankelijk zoeken ze de uitdaging in badminton, maar “na het bekijken van enkele video’s zag ik dat dat een zeer atletische sport was. We gingen dus op zoek naar een fysiek minder veeleisende sport”, vertelt Allen.

Curling!

Allen en zijn vrienden, geen bekenden voor het grote publiek, vonden hun uitdaging in 2018 in curling. Ze startten hun parcours met als doel om ooit voor de Verenigde Staten op de Olympische Winterspelen te verschijnen. Eerst mikken ze op Peking 2022, maar dat bleek moeilijk te worden. De vrienden richtten een team genaamd ‘All Pro Curling Team’ op en begonnen zonder ervaring aan de realisatie van hun droom. Die leek zwaarder dan aanvankelijk gedacht, want in het begin leden de atleten grote nederlagen. Toch verrassen Allen en collega’s menig tegenstander, omdat hun niveau beter is dan de gemiddelde persoon die voor het eerst de sport beoefent. 

De groep voormalige NFL-spelers ontdekte in ieder geval een sport die in de praktijk veel moeilijker is dan men denkt als wedstrijden op televisie worden uitgezonden. “Toen ik voor het eerst naar curling kijk dacht ik dat je elke keer richting het midden van de stip moet mikken”, vertelt Marc Bulger. “Maar het is helemaal niet het geval. Er is zoveel meer dan dat.” 

Je kan het al raden. Jared Allen en zijn collega’s haalden hun eerste droom niet. Ze zullen deze Olympische Spelen van achter hun televisie moeten volgen omdat ze zich niet konden kwalificeren. Misschien zien we ze over vier jaar in Milaan wel aan de start verschijnen?

Andermaal, in sport kan alles!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top