Edelhert als eerste buitenlandse ster ontmaskerd in ‘The Masked Singer’

Films | In de vierde aflevering van ‘The Masked Singer’ pakten de makers van het programma groots uit. Voor het eerst bleek een buitenlandse ster in het pak te zitten. Mister Eurovision Johnny Logan reisde van Ierland naar België om zich in het pak van Edelhert te verhullen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

'Verstikkend pak'

De geruchtenmolen voorafgaand aan deze aflevering draaide op volle toeren. Was het Jasper Steverlinck of hoofdverdachte Helmut Lotti die het pak van Edelhert had aangetrokken? Hoewel niemand het zeker wist, waren veel mensen er wel van overtuigd dat Johnny Logan onder het hertenpak zat. Bart Kaëll had vorige week al zo’n vermoeden, toen hij liet vallen dat het om “een echte zanger” zou gaan. “En niet zomaar een zanger, maar een internationale ster.” 

Johnny Logan bekende achteraf dat dit een van de zwaarste opdrachten uit zijn carrière was. Het kostuum zat hem niet echt als gegoten. “Het masker zag er fantastisch uit, maar het was onstabiel. Het kon niet goed bevestigd worden aan mijn hoofd. Ze hebben het dan vastgemaakt aan de rug, maar daardoor zat het zo strak dat ik amper nog kon ademen. Soms voelde het alsof ik stikte.” De zanger gaf zelfs toe dat hij bij een fysiotherapeut moest langsgaan om de pijn in zijn nek en rug te verhelpen.

Welke ‘king’ schuilt achter Ijskoning?

Net aan het einde van de vorige uitzending maakte Ijskoning zijn intrede in het programma. “Aan allen die gekomen zijn, proficiat. Uw IJskoning spreekt u fris en monter toe. Misschien begeef ik me op glad ijs. Maar dat ben ik ondertussen wel gewend. Daardoor hoef ik niet te vrezen voor een uitschuiver”, vertelde de nieuwe figuur. De vorst zong het emotionele nummer ‘Before You Go’ van Lewis Capaldi

Ijskoning sprak bij zijn intrede de volgende woorden uit: “Aan allen die gekomen zijn proficiat.” Daardoor wordt Walter De Donder, de burgemeester uit ‘Samson&Gert’ meteen verdacht. Maar andere fans lieten ook al vallen dat het om een fan van de reeks zou kunnen gaan? Vooruit-voorzitter Conner Rousseau sprak op zijn sociale media al vaak zijn enthousiasme over het kinderprogamma uit, waardoor ook hij achter Ijskoning zou kunnen zitten? Op Instagram heet de politicus ook ‘Kingconnah’…

Wie is badass konijn?

Een dag voor de vorige aflevering lanceerde ’The Masked Singer’ ook een nieuw figuur. Konijn werd aan het deelnemersveld toegevoegd en bracht meer sfeer dan Ijskoning. Konijn zong ‘DJ Got Us Fallin’ In Love’ van Usher. Er werden ook al tips gelost, want het dier met de grote oren is “een beetje een badass, maar everybody loves him/her.” Na die woorden worden onder meer Ian Thomas, Pat Krimson, Regi Penxten en Gers Pardoel genoemd als potentiële artiesten achter het masker van Konijn. Maar ook de naam van Marijn Devalck, Boma uit FC De Kampioenen, wordt door fans vaak genoemd. Vooral de afbeeldingen op de sociale media van VTM in het bijzijn van schaarsgeklede meisjes, maken Boma als liefhebber van de ‘Pussycat’ erg verdacht.

De uitschakeling van Edelhert betekent dat Ridder, Papegaai, Robots, Flamme Fatale, Miss Poes, Konijn, Ijskoning en Schorpioen nog meedingen in de volgende ronde. 

De volgende aflevering van 'The Masked Singer' kan je zien op vrijdag 11 februari 2022 om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Geen tijd om te kijken? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top