Filou Oostende wil Belgische eer hoog houden in Europa

Sport |

Nu ook Antwerp Giants Europees uitgespeeld is, zijn alle ogen -eens te meer- gericht op BC Filou Oostende. In de tweede fase van de Champions League kwamen zij echter in een zware poule terecht, maar de club blijft ambitieus en mikt op de Final Four. Komende week wordt daarin al bepalend voor Dario Gjergja en zijn team.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eerste speeldag van de tweede poulefase -de Round of Sixteen- ligt al achter ons. Daarin moest de Belgische regerende landskampioen het opnemen tegen Unicaja Málaga, een Europese (sub)topper. En dat de Spanjaarden voor kwaliteit staan, konden de Kustboys meteen ondervinden: er werd met duidelijke 75-59 cijfers verloren in Málaga.

In die zin worden de komende twee duels, allebei deze week afgewerkt, al redelijk cruciaal met het oog op plaatsing voor de kwartfinales in de CL. De maandagavondwedstrijd in en tegen het Roemeense Cluj Napoca wordt richtinggevend voor de ambities die Gjergja en de zijnen mogen koesteren in deze tweede belangrijkste Europabeker (na de Euroliga). Hoewel de Roemenen met een bescheiden budget werken, zijn ze te duchten, dat bewezen ze door op de eerste speeldag te winnen van Málaga.

Misschien liggen er donderdag, in de eigen Versluys Dôme, dan meer mogelijkheden voor Oostende tegen het Oekraïense Prometey. De club won vorig jaar de Oekraïense landstitel, amper drie jaar na de oprichting in 2018. Een ‘new kid on the block’ dus, waarvan het nog wat afwachten is wat ze op termijn waard zijn en hoe ze Europese midweekverplaatsingen verteren.

Op dat vlak kan Oostende al meer adelbrieven voorleggen. Ook twee jaar geleden behaalde het al eens deze Round of Sixteen in de CL. Bovendien is de kustploeg ook dit jaar weer sterk bezig, in de BNXT League is het na vijftien speeldagen nog steeds ongeslagen en ondertussen is de ziekenboeg eindelijk helemaal leeggelopen. Filou Oostende presenteert zich au grand complet en dat biedt perspectieven om toch bij de eerste twee te eindigen in deze poule, weet ook Haris Bratanovic. “Als we compleet blijven, ben ik overtuigd dat we een reële kans maken om mee te strijden voor de kwalificatie”, vertelde de Belgische center in HLN.

Volg de wedstrijden uit de Basketball Champions League, waaronder Cluj-Napoca - Oostende op 7 februari vanaf 18u30 en Oostende – Prometey op 10 januari vanaf 20u op de zender Sport 10 beschikbaar in het tv-basisaanbod van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top