Joe Burrow zou nu al geschiedenis kunnen schrijven in de Super Bowl

Sport |

De hoogmis van het American football vindt plaats op zondag 13 februari. Voor Joe Burrow, de quarterback van de Bengals, is dit zijn kans om een legende te worden. Maar om dat te doen moet hij wel de Rams verslaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zal Joe Burrow al in zijn tweede seizoen in de NFL American football geschiedenis schrijven? De quarterback van de Bengals heeft een enorme kans om dat te doen als zijn franchise zondag de Rams verslaat in de Super Bowl. Het is ook een kans om iets te doen wat legende Tom Brady nog nooit heeft gedaan.

Als de Bengals zouden winnen, zou Joe Burrow de eerste speler zijn die de Heisman Trophy (beste speler van het universitaire seizoen), een NCAA titel en de Super Bowl zou winnen. Het was in 2019 dat Burrow een topseizoen realiseerde met de LSU Tigers en hij de titel en de Heisman Trophy won.

Herlancering van de Bengals

Burrow, de eerste keuze van de Cincinnati Bengals in de 2020 draft, heeft geen tijd verspild om zijn team nieuw leven in te blazen. Als het eerste seizoen in Ohio de Bengals niet toeliet om grootse dingen te doen (4 overwinningen, 11 nederlagen, 1 gelijkspel), dan stelde het Burrow tenminste in staat om stilletjes zijn stempel te drukken en de overgang tussen de NCAA en de NFL te verwerken, want hij speelde 10 wedstrijden.

Dit seizoen, hij gooide meer dan 4.600 yards en scoorde 34 touchdowns, hielp Burrow de Bengals aan 10 overwinningen tegenover 6 nederlagen en een eerste plaats in hun divisie. De Bengals wachtten al sinds 2015 om deel te nemen aan de play-offs en om verder te komen dan de eerste ronde, zoals dat voor het laatst het geval was in 1990. Door zich te plaatsen voor de Super Bowl, doen Joe Burrow en zijn team het net zo goed als in 1981 en 1988.

Eerste Super Bowl?

Met twee Super Bowl-deelnames in de jaren '80, is het palmares van de Bengals erg pover. Beide keren verloren ze van de San Francisco 49ers. Dit jaar nemen Burrow en de Bengals het op tegen de Rams. De Los Angeles-franchise heeft het voordeel thuis te spelen, net als de Buccaneers vorig jaar.

De Bengals hebben meer dan ooit de kans om eindelijk hun naam bij te schrijven op het NFL-palmares en om het niet benijdenswaardige clubje van franchises te verlaten die nog nooit in staat zijn geweest om de Lombardi Trophy in de lucht te steken. En Burrow zou zo dus al geschiedenis schrijven in slechts zijn tweede profseizoen.

Volg de Super Bowl LVI op zondag 13 februari op Eleven Sports 1 of Eleven Sports 2 nu zondag vanaf 23u10.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top