Revelatie Kangoeroes Mechelen gaat met goed gevoel topper in tegen Filou Oostende

Basketbal |

Kangoeroes ontpopte zich deze campagne tot revelatie in de BNXT League en verzekerde zich zo al van een plek in de Golden League, de overkoepelende volgende fase van de competitie, waarin de top 5 van België het opneemt tegen de top 5 van Nederland. Wat die prestatie nog straffer maakt: de Kangoeroes doen dat met een stevige Belgische basis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mechelen zag in december verschillende wedstrijden uitgesteld, waardoor het wat achterliep op de rest van de Belgische topploegen, maar toch staat de ploeg van coach Kristof Michiels netjes mee in de top 5 van het klassement. Meer zelfs: de Kangoeroes verzekerden zich vorige week dankzij een zege tegen Leuven Bears al vier wedstrijden voor het einde van de eerste competitiefase van een plekje in de Golden League.

Dat is de volgende fase in dit kampioenschap, waarin de 5 beste Belgische teams gemengd worden met de 5 beste Nederlandse teams in een cross-bordercompetitie. Dit is de eerste editie van de BNXT League en het is hoe dan ook knap dat een club als Kangoeroes, dat nog niet zo lang bestaat en met een bescheiden budget werkt, zich straks mag meten met de Nederlandse top.

Belgisch talent

Wat die prestatie nog knapper maakt, is de manier waarop. Kangoeroes koos immers resoluut voor een project met talent van eigen bodem. Met Kristof Michiels werd een jonge, beloftevolle coach aangesteld. In de persoon van Domien Loubry werd een ervaren spelverdeler gevonden die al bij tal van clubs zijn strepen verdiende (Gent, Brussels, Antwerp). Hetzelfde geldt voor ex-Belgian Lion Wen Mukubu (foto), de fysiek sterke forward die eerder speelde voor onder andere Pepinster, Charleroi, Luik en Gravelines.

Die twee leidinggevende persoonlijkheden laten toe dat jonge, Belgische talenten als Jonas Foerts, Jo Van Buggenhout, Joppe Mennes, Milan De Clercq en Mattias Palinckx kunnen groeien. Zonder de Amerikaanse vedette Nate Grimes -al een heel seizoen sukkelend met een rugblessure- kregen de jonkies de voorbije weken meer kansen dan ooit. En die grepen ze. Na de zege tegen Leuven Bears (74-65) stelde coach Eddy Casteels van Leuven ook vast:  “Kangoeroes is gevaarlijker zonder dan met Nate Grimes. Hij is een schitterende speler, maar de Mechelaars zijn collectief sterker zonder hem.”

Het maakt dat de Kangoeroes, waar ex-bondscoach Tony Van den Bosch als sportief directeur de lijnen uitzet, met een gerust gemoed de topper tegen BC Filou Oostende kan aanvatten. De regerende landskampioen en grote titelfavoriet raast weer door de competitie en verloor nog geen enkele keer. Maar de Mechelaars lijken alles in handen te hebben om komend weekend voor een grote stunt te zorgen. Eentje met een tricolore glans.

Volg het beste van de BNXT League, waaronder de wedstrijd tussen Kangoeroes Mechelen en Filou Oostende op zaterdag 12 februari vanaf 20u15, op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top