'Hell or High Water' op Canvas: gelauwerd misdaaddrama in tv-serie gegoten

Films | Vanavond zendt Canvas het misdaaddrama 'Hell or High Water' uit, over de onafscheidelijke broers Tanner en Toby die lokale banken overvallen wanneer ze hun ranch dreigen te verliezen. De film van David Mackenzie, met Jeff Bridges, Ben Foster en Chris Pine in de hoofdrollen, uit 2016 werd genomineerd voor vier Oscars. Vorige maand raakte bekend dat het drama binnen afzienbare tijd in een tv-serie gegoten wordt. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De uitdrukking ‘come hell or high water’ wil zoveel zeggen als ‘koste wat het kost, hoe dan ook’.

'Hell or High Water' is een pakkende misdaadfilm en een soort moderne western. Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) Howard zijn twee broers, die na de dood van hun moeder de familieboerderij dreigen te verliezen. Om hun schulden bij de bank af te lossen, besluiten ze kleine filialen van diezelfde bank te overvallen. Ze stelen nooit grote bedragen en hopen op die manier onder de radar van de FBI te blijven. Dat lijkt ook te lukken, tot de bijna gepensioneerde Texas Ranger Marcus Hamilton (Jeff Bridges) zich in de zaak vastbijt.

Het verhaal van ‘Hell or High Water’ is geschreven door de scenarist van ‘Sicario’, Taylor Sheridan. De soundtrack is van Nick Cave en Warren Ellis. 'Hell or High Water' werd in 2017 genomineerd voor maar liefst vier Oscars (waaronder die voor beste film), waarvan het echter geen enkele verzilverde.

Script van Jessica Mecklenburg

Begin dit jaar achterhaalde entertainmentmagazine Variety dat 'Hell or High Water' bij Fox in een tv-serie gegoten wordt. De hoofdplot zal gelijkaardig zijn aan de langspeelfilm. In de tv-reeks wordt een gemeenschap in West Texas verscheurd door een meedogenloze olietycoon. Twee broers vechten om te behouden wat van hen is, en overvallen daarbij lokale banken.

Het script is gebaseerd op de film, maar zal uiteraard aangepast worden om het verhaal te rekken. Dat wordt een taakje voor Jessica Mecklenburg, bekend van haar werk voor 'Dopesick' en 'Stranger Things'. David Mackenzie wordt één van de uitvoerende producenten. 

Wanneer de serie op het scherm zal verschijnen is nog koffiedik kijken.

Bekijk ‘Hell or High Water’ vanavond om 22u10 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top