Silvère Ganvoula en Cercle Brugge willen nóg hoger mikken

Sport |

Ondanks een nederlaag tegen Oostende afgelopen weekend is Cercle Brugge één van de meest succesvolle ploegen van de laatste weken, zozeer zelfs dat ze nu in play-off 2 staan. Ze hebben dan ook Silvère Ganvoula verwelkomd om te helpen met die steile klim. Het streefdoel? Nóg betere resultaten, zo luidt het vastberaden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cercle Brugge kreeg een tegenslag te verwerken afgelopen zaterdag. Na vier opeenvolgende overwinningen in de competitie werden ze met de kleinst mogelijke marge verslagen door KV Oostende (0-1). KV Oostende maakte daarmee een einde aan een mooie zegereeks van Groen-zwart: de ploeg uit Brugge had niet meer verloren sinds 18 december, toen het met 3-2 verloor bij Union Sint-Gillis.

Bundesliga: te hoog gemikt voor Ganvoula?

Gedurende 12 minuten tijdens de tweede helft van dit duel konden we de nieuwe aanwinst van Cercle aan het werk zien: Silvère Ganvoula. De aanvaller wordt in het Venetië van het Noorden uitgeleend van Bochum. Bij die Duitse club werd de 25-jarige speler in de zomer van 2019  ingelijfd na enkele jaren bij Anderlecht, waar hij zich nooit liet gelden. Hij werd ook al uitgeleend aan Westerlo en Mechelen tijdens zijn tijd bij Paars-wit.

In Duitsland ging alles tot voor kort goed erg goed voor de Congolees: in drie seizoenen bij Bochum heeft Ganvoula 20 doelpunten gemaakt en 10 assists gegeven in 78 optredens. Hij heeft ook bijgedragen aan de promotie van de club naar de Bundesliga vorig seizoen. En dat is het probleem. In de 2. Bundesliga presteerde de Congolese aanvaller goed, maar dit seizoen heeft hij het veel moeilijker in de Duitse topklasse. Tot nu toe heeft hij slechts 143 minuten gespeeld in de Bundesliga. Er moest dus een oplossing worden gevonden die zowel de club als de speler tevreden zou stellen.

Nog meer ambitie

Ganvoula wendde zich daarom deze winter tot Cercle Brugge. “Ik kreeg aanbiedingen van andere Belgische clubs, maar ik koos voor Cercle om sportieve redenen en ik denk dat dit een goede keuze was. Ik wil hier spelen, het beste van mezelf geven en belangrijk zijn voor het team”, werd hij bij zijn aankomst geciteerd op de website van de club.

Na een slechte start van het seizoen heeft Cercle Brugge zich herpakt, vooral sinds het vertrek van Yves Vanderhaeghe en de komst van de Oostenrijker Dominik Thalhammer op de bank. De Bruggelingen staan momenteel achtste met 34 punten. De leiding van de club wil graag nog hoger mikken.

Daarom besloot Cercle de voormalige Anderlecht-speler aan te werven. “Silvère Ganvoula zorgt voor alternatieven in ons aanvallend compartiment. Hij is groot, atletisch gebouwd en erg mobiel. Zijn ervaring in België en Duitsland zal voor een directe impact zorgen om Cercle te helpen in de vorm te blijven van de voorbije weken. Voor ons zijn deze resultaten dan ook niet genoeg, we willen meer en daarom zijn we vastbesloten om ons te blijven versterken en onze fans meer resultaten te geven zoals die van de voorbije weken”, aldus Carlos Aviña, technisch directeur van Cercle. Groen-zwart zal met grote ambities aan het weekend beginnen en Silvère Ganvoula zal van de gelegenheid gebruik willen maken om zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer in de Jupiler Pro League te scoren.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief het duel tussen Standard Luik en Cercle Brugge deze zaterdag om 18.30 uur, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

 Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top