'No Time To Die': alles wat je wil weten over de nieuwe 'James Bond'-film

Films | Na meer dan twee jaar uitstel heeft 'No Time to Die' de fans niet teleurgesteld. De nieuwste 'James Bond'-film met Daniel Craig in de hoofdrol is vanaf 18 februari verkrijgbaar in de VOD-catalogus van Proximus Pickx. Hier zijn een paar geheimen van de opnames. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

James Bond (Daniel Craig) is verliefd en klaar om met pensioen te gaan. Kan je dat geloven? Nu, dat is het beeld dat 'No Time To die' schetst. Behalve, natuurlijk, dat de dingen helemaal niet volgens plan gaan. 007 wordt gedwongen Madeleine Swann (Léa Seydoux) in Italië achter te laten. Dan ontmoeten we Bond vijf jaar later weer. De agent heeft de geheime dienst verlaten en worstelt om over zijn liefdesverdriet heen te komen. Maar hij wordt weer in dienst geroepen om Safin (Rami Malek) te verslaan, een psychopaat die een zeer besmettelijk virus heeft gecreëerd dat de hele bevolking kan decimeren.  

De kaskraker had er al veel langer moeten zijn, maar werd telkens weer uitgesteld door de pandemie. Proximus Pickx onthult nu enkele van de filmgeheimen.

Mooie sequentieshots

Regisseur Cary Joji Fukunaga heeft een unieke benadering van filmmaken, waardoor 'No Time To Die' cinematografisch verschilt van andere 'James Bond'-films met Daniel Craig. Een van deze aspecten is het gebruik van lange takes (of sequence shots). Terwijl de techniek slechts één keer werd gebruikt aan het begin van 'Spectre', zijn er veel lange takes in deze film. Maar volgens de regisseur moest hij Daniel Craig daar toch even van overtuigen.

Fukunaga noemde de acteur een "perfectionist" en legde uit dat Craig er de voorkeur aan gaf de opnamen op de traditionele manier te knippen, zodat elk shot evenveel impact zou hebben. De regisseur wist hem uiteindelijk te overtuigen. In het laatste deel van de film is er een lang shot op een wenteltrap, en het is een van de meest geslaagde sequenties in de film.

Een fysieke rol voor Ana De Armas

Er zijn in totaal twaalf Bond-meisjes in Daniel Craigs films, en een van de beste zit zeker in deze laatste film. Paloma (Ana de Armas) is een jonge CIA-agente met een ongelooflijk talent voor handgevechten en vuurwapens. En de reden dat het personage zo geloofwaardig is, is omdat Ana de Armas zelf hard getraind heeft voor de rol.

In een clip achter de schermen van 'No Time To Die' is te zien hoe de actrice traint met vuurwapens, waaronder machinegeweren, terwijl een andere clip ook haar rigoureuze fysieke gevechtstraining toont. Dit is een enorme inzet voor een personage dat maar ongeveer tien minuten op het scherm verschijnt.

Ralph Fienes heeft bijgedragen aan het script

Het is algemeen geweten dat Phoebe Waller-Bridge ('Fleabag') werd ingehuurd om nieuwe dialogen te helpen schrijven voor het script van 'No Time To Die'. Zij was echter niet de enige die meewerkte aan het script van Neal Purvis en Robert Wade. Zoals Cary Joji Fukunaga het vertelt, schreef hij de dialogen gaandeweg, en kreeg hij zelfs hulp van de acteurs. De regisseur verwees specifiek naar Ralph Fiennes en zei dat de acteur veel van de dialoogregels herschreef.

Rami Malek vergat zijn tekst

Zoals je je vast kan voorstellen, kan het zien van Daniel Craig in levende lijve in het pak van James Bond veel mensen imponeren. Dat is wat er gebeurd is met Rami Malek, die de nieuwe schurk, Lyutsifer Safin, speelt in de film. De acteur vertelde aan presentator Graham Norton dat hij zijn tekst was vergeten, en zei: "Oh, dat komt omdat ik recht naar James Bond kijk." Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, op de set van 'The Dark Knight' overkwam Michael Caine, die Alfred speelt, de butler van Bruce Wayne, hetzelfde: de eerste keer dat hij Heath Ledger als de Joker zag bij het verlaten van de lift in het penthouse, stond de veteraanacteur met zijn mond vol tanden. 

‘No Time To Die’ is vanaf 18 februari beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top