Union geeft (bijna) geen krimp tijdens wintermercato en gaat vol voor de titel

Voetbal | Gisterennacht, toen de korte en lange wijzer het cijfer twaalf aantikten, viel het doek over de wintermercato. De fans van Union Sint-Gillis slaakten een zucht van opluchting want zij zagen niemand van hun geliefde spelerskern vertrekken. Tenminste, voorlopig toch niet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union Sint-Gillis gelooft in de titel, zoveel is zeker. De bonzen van de Brusselse club beloofden enkele weken geleden nog plechtig dat ze hun best zouden doen om niemand te laten vertrekken en ze zouden zelfs niet zwichten als er flink wat geld op tafel werd gelegd. De spelerskern van Union had op zijn beurt onderling afgesproken om niet in te gaan op lucratieve aanbiedingen. Het enige wat voor hen dit seizoen immers telt, is de titel.

Een sterkere kern

Toegegeven, niet alle spelers van Union blijven de komende weken in Brussel voetballen. Felipe Avenatti en Marcel Lewis worden immers uitgeleend aan respectievelijk Beerschot en Accrington Stanley, die laatste is een club uit de Britse League One-competitie. Coach Felice Mazzu ziet dus twee van zijn spelers vertrekken, maar de man mag binnenkort ook enkele nieuwe gezichten op training verwelkomen. Zoals Koki Machida bijvoorbeeld. Deze Japanse centrale verdediger komt op huurbasis over van de Japanse club Kashima Antlers en dat voor achttien maanden. De Brusselse club bedong ook een aankoopoptie op de Japanner.

Maar ook de Poolse middenvelder Kacper Kozlowski komt onder de hoede van Mazzu te staan. De achttienjarige Pool werd deze wintermercato aangetrokken door het Engelse Brighton & Hove Albion F.C. en vervolgens uitgeleend aan Union om ervaring op te doen. Mazzu heeft ook een nieuwe spits ter beschikking, Alejandro Millán. Hij wordt per direct uitgeleend door Villarreal aan Union, dat hem nog maar net overnam van Cercle Brugge. Millán krijgt de lastige taak om Dante Vanzeir en Deniz Undav te ontlasten van hun zware taken. Maar hij kent de Belgische competitie, dus dat pleit in zijn voordeel.

Voorbereiding volgend seizoen

Millán krijgt twee jaar de tijd om zich te bewijzen in Brussel en ziet aan het einde van het seizoen zijn voornaamste concurrent Deniz Undav vertrekken. Undav telt momenteel 18 doelpunten en 10 assists in de Jupiler Pro League en staat te boek als één van de revelaties bij Union. Dat zagen ook de bestuurslui bij Brighton die hem, en Union, vorige maand een contract onder de neus schoven ter waarde van 7 miljoen euro. Undav ging in op het aanbod en vertrekt aan het einde van dit seizoen hoogstwaarschijnlijk richting de Premier League.

Naar aanleiding van het vertrek van Undav vreest het bestuur van Union ook dat Dante Vanzeir en Casper Nielsen zullen vertrekken. De bonzen zijn gelukkig al druk in de weer met de voorbereiding op het volgende seizoen en zullen er de komende weken alles aan doen om de spelerskern samen te houden. Praten over cijfers is echter nog niet aan de orde want komend weekend staat de 26e speeldag van de Jupiler Pro League op het programma en zakt Union af naar Antwerpen. Hopelijk kunnen Undav en Vanzeir daar opnieuw schitteren.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top