LCS: Team Liquid en Bwipo winnen Lock In-toernooi

Nieuws | De Belg Gabiel “Bwipo” Rau en zijn teamgenoten van Team Liquid hebben het Lock In-toernooi van de LCS, het Noord-Amerikaanse League of Legends-kampioenschap, gewonnen. Die competitie wordt elk jaar georganiseerd als een introductie van het reguliere seizoen. De organisatie neemt de hoofdprijs van 150 000 dollar mee naar huis.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hoewel de LEC al drie weken aan de gang is, is het Noord-Amerikaanse League of Legends-circuit nu pas in actie geschoten. De afgelopen twee weken namen de verschillende teams in het LCS-circuit deel aan het traditionele Lock In Tournament, dat voor de start van de reguliere Spring Split wordt georganiseerd. Die gelegenheid wordt vaak door organisaties gebruikt om hun academy team in de schijnwerpers te zetten, of gewoon als voorbereiding op de officiële start.

Voor de tweede keer op rij won Team Liquid de grote finale van het minitoernooi. De finale eindigde na drie rondes tegen Evil Geniuses, wiens niveau ver onder Team Liquid lag. Een kleine verrassing, gezien Team Liquid als tweede in hun groep eindigde, net achter EG, met een score van drie overwinningen en één nederlaag.

© Riot Games – LCS

De weg naar de eindronde bleek een pak eenvoudiger voor Liquid, dat acht van de negen matchen in de play-offs op zak stak. In feite verloor het team slechts twee wedstrijden in het hele toernooi.

Na een zege tegen Flyquest in de kwartfinales, won Liquid van een andere Belg, Ersin “Blue” Gören, en zijn Team Dignitas. Enkel Evil Geniuses stond nog tussen Liquid en de trofee, en hun verweer bleek onvoldoende. De $150.000 die aan de winnaar was beloofd, werd dus geïnd door het van oorsprong Nederlandse team. De spelers krijgen daarnaast ook 50 000 dollar om te schenken aan een goed doel van hun keuze.

Het moet gezegd worden dat Team Liquid waarschijnlijk de beste transferperiode in de Noord-Amerikaanse regio achter de rug heeft. Het team haalde zowel TSM-icoon Søren “Bjergsen” Bjerg, AD Carry Steven “Hans Sama” Liv als jungler Gabriel “Bwipo” Rau van Fnatic binnen. Het valt nog te bezien of de ploeg deze ruwe talenten kan omzetten in overwinningen tijdens het reguliere seizoen, maar gezien deze start van Team Liquid bestaat daar weinig twijfel over.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top