De vijf grootste buitenlandse transfers van deze wintermercato

Voetbal | De laatste uren van de transferperiode van deze winter waren zoals elk jaar opnieuw erg interessant. Tot in de laatste uren en minuten werden spelers gekocht en verkocht. Nu is het tijd om de balans op te maken en te kijken welke Europese clubs de mooiste transfers konden realiseren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Philippe Coutinho

Er komt eindelijk een einde aan het niet zo succesvolle avontuur van Philippe Coutinho bij FC Barcelona. De Braziliaan wordt tot het einde van dit seizoen uitgeleend aan Aston Villa, dat eveneens een aankoopoptie van 40 miljoen euro nam. In de Catalaanse hoofdstad is Coutinho er nooit in geslaagd om zijn exorbitante transferbedrag van 140 miljoen euro inclusief bonussen te rechtvaardigen. Zijn komst in 2018 wordt zelfs als een echte flop beschouwd. Bij Villa zal hij het middenveld van manager Steven Gerrard vervoegen. Coutinho werkte van 2013 tot 2015 al met hem bij Liverpool, maar het is nog maar de vraag of de Braziliaan in de ploeg van zijn voormalige aanvoerder zijn wederoptreden kan maken. De eerste wedstrijd die hem staat te wachten is die tegen Manchester United. Daar kan hij met zijn doeltreffendheid meteen bewijzen dat Aston Villa een van de beste transfers van deze wintermercato maakte.

Anthony Martial

Na een impasse bij Manchester United waarbij hij slechts 367 minuten speeltijd kreeg, is Anthony Martial nu op weg naar FC Sevilla. Aan de hand van een huurcontract beëindigd hij de vervelende situatie bij United. Martial lag er in de clinch met zijn coach en kon dit seizoen slechts één keer scoren. De 26-jarige Fransman zal zich in Spanje proberen herpakken in de hoop om een selectie voor het WK in Qatar van eind dit jaar te verzilveren. De laatste twee toernooien moest hij bij de Franse nationale ploeg al missen en dat wil hij geen derde keer.

Luis Diaz

Liverpool heeft stevig in de buidel getast om het Colombiaanse goudhaantje van FC Porto, Luis Diaz, los te weken. Hoewel ook Tottenham de jacht op Diaz opende, trok Liverpool aan het langste eind. De 25-jarige flankspeler scoorde de voorbije maanden 16 keer in 28 wedstrijden. Daarnaast gaf hij 6 assists, een prestatie die zijn marktwaarde duidelijk deed stijgen. Diaz tekende tot 2027 op Anfield Road voor een transferwaarde van 45 miljoen euro en nog eens 15 miljoen euro aan bonussen. Als hij zijn draai bij de Reds kan vinden, zou de Colombiaan wel eens tot de sensatie van de ploeg kunnen uitgroeien. Dat de ploeg een flankspeler aantrekt, doet vermoeden dat andere vleugelspelers mogelijks zullen vertrekken. Het contract van Mohamed Salah, Sadio Mané of Roberto Firmino loopt namelijk volgend jaar af.

Ferran Torres

Ondnks het feit dat FC Barcelona in zwaar weer vertoeft, moest het koste wat het kost versterking zoeken in de recente transferperiode. Het spaarvarken van de club, dat trouwens weinig inhoudt dankzij de enorme schuldenberg van de club, werd opengebroken. Voor een bedrag van 55 miljoen euro werd Ferran Torres bij Manchester City weggehaald. Sinds de komst van de 21-jarige flankspeler kon Torres al één keer scoren en één assist geven. Maar de Catalanen gingen verder en haalden ook Adama Traoré terug. Die speler van Wolverhampton werd ooit opgeleid in Spanje en komt nu dus terug naar zijn roots op huurbasis. In de laatste uren van de transferperiode werd ook Pierre-Emerick Aubameyang aangetrokken. Arsenal liet hem gaan, hoewel nog geen verdere details van de deal bekend werden gemaakt. De transfers moeten de aanvalslijn van de ploeg van Xavi nieuw leven inblazen.

Dusan Vlahovic

De duurste transfer van deze periode gaat deze keer naar het Italiaanse Juventus.  Terwijl De Oude Dame dit seizoen enorm slecht presteert, moet de 22-jarige Serviër Dusan Vlahovic soelaas brengen. De revelatie van de eerste seizoenshelft in de Serie A verkast voor 75 miljoen euro van Fiorentina naar Juventus. Dat bedrag is eveneens een record voor de grootste wintertransfer in Italië. Met ferme cijfers achter zijn naam, maar liefst 20 doelpunten in 24 wedstrijden, moet Vlahovic de aanval van de Turijnse ploeg doen heropleven. Zijn grootste taak zal bestaan uit het vervangen van ene Cristiano Ronaldo, wiens nummer hij zal overnemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top