Esportskalender: februari 2022

Esports | Februari is zo mogelijk nog beter gevuld dan de eerste maand van 2022! De komende vier weken zitten bomvol interessante evenementen. Volg de evolutie van de League of Legends- en FIFA-competities, of juich de start van de nieuwe seizoenen van CS:GO en VALORANT toe: aan jou de keuze!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nationaal

League of Legends

Elite Series Spring Split | elke maandag en woensdag vanaf 19u

Februari wordt een enorm belangrijke maand voor de deelnemers aan de Elite Series Spring Split in League of Legends. Hun prestaties in deze periode zullen namelijk bepalen of ze kunnen doorstoten naar de play-offs. Van onze Belgische vertegenwoordigers staan ION SQUAD en KRC Genk Esports er voorlopig het beste voor. Met drie overwinningen op vier speeldagen maken zij de beste kans op een ticket voor de eindfase. KVM Esports, LowLandLions, Sector One en Team 7AM doen het daarentegen minder goed, en zullen in februari een tandje moeten bijsteken.

Counter-Strike

NumberOne Season 3 | elke week, van maandag tot donderdag

Het bekende regionale circuit van NumberOne trekt zich vanaf 31 januari weer op gang! De acht deelnemers strijden zeven weken lang voor de prijzenpot van 10 000 euro. En met eClub Brugge, The Dice en het nieuwe roster van KRC Genk Esports, doen er maar liefst zeven Belgische spelers mee aan de competitie. Laten we hopen dat de Bruggelingen het beter doen dan vorig seizoen: toen eindigde het team na twee nederlagen op de laatste plaats in hun groep.

Elite Series Spring Split | vanaf 10 februari, elke donderdagavond

Ook in CS:GO is de Elite Series vanaf deze maand actief. LowLandLions, eClub Brugge, KRC Genk Esports, mCon Esports, Join The Force en Sector One zullen vanaf 10 februari elkaar wekelijks uitdagen op de virtuele maps van Counter-Strike. Na afloop van de groepsfase stoten de beste twee meteen door naar de Upper Bracket Final, de derde en vierde in de stand zakken naar de Lower Bracket. Net zoals bij de League of Legends-competitie staat er een prijzenpot van 10 000 euro op het spel.

ESL Proximus Benelux Championship Spring – Open & Closed Qualifiers | 8 en 9 februari

Naast deze twee toernooien trekt het nieuwe seizoen van ESL Proximus Benelux zich stilaan op gang. De winnaars van de vier Open Qualifiers, waar je je nog steeds voor kunt inschrijven, zullen deze maand strijden om de laatste vier tickets van de groepsfase in de lente-editie van 2022. Ze krijgen zo de kans om zich te meten met topteams als LowlandLions, GameFist en titelverdediger eClub Brugge, die zich al geplaatst hebben voor de competitie. Je kan de actie volgen op 8 en 9 februari, op het Twitch-kanaal van ESL Benelux! Volg Pickx Esports en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de voortgang van de competitie!

FIFA

Proximus ePro League | elke woensdag vanaf 13u

Proximus is uiteraard niet enkel op CS:GO actief in de esportswereld. Net zoals de vorige maanden mag je je in februari opmaken voor de beste FIFA-wedstrijden die ons land te bieden heeft. De Proximus ePro League is een echte nek-aan-nekrace. Topclubs als Standard, Club Brugge, KAA Gent en Anderlecht volgen leider KRC Genk op de voet. Benieuwd of de Limburgse club die eerste plaats kan vasthouden? Blijf op de hoogte van de wedstrijd op Proximus Esports!

VALORANT

VALORANT Trinity Trials (Open Qualifiers) | 19-20 & 26-27 februari

Het heeft even geduurd, maar de Benelux krijgt eigenlijk zijn eigen VALORANT-circuit! De bekende toernooiorganisator META kondigde zopas de VALORANT Trinity Trials aan. Het circuit bestaat uit toernooien in de lente, zomer en herfst, elk met een prijzenpot van 2000 euro. En iedereen kan zich inschrijven! Heb je een team met minstens drie spelers afkomstig uit de Benelux, en is iedereen 16 jaar of ouder? Schrijf je dan in op de officiële website! Wacht niet te lang, want de eerste qualifiers gaan binnen een tweetal weken al van start.

Internationaal

League of Legends

LEC Spring Split | elke zaterdag en zondag

Op internationaal vlak is het uitkijken naar de LEC Spring Split, die sinds 14 januari aan de gang is. Rogue is het te kloppen team: het roster heeft inmiddels een winstreak van zeven wedstrijden op de teller staan. Het G2 Esports van onze landgenoot Targamas doet het met vijf zeges en twee nederlagen ook meer dan behoorlijk. Ook Team Vitality, dat tot de favorieten op eindwinst gerekend wordt, lijkt na een trage start stilaan op toerental te komen.

LCS Spring Split | vanaf 5 februari

En ook op het Noord-Amerikaanse continent begint de esport eindelijk weer aan een nieuw seizoen na het Lock-In toernooi en de overwinning van Team Liquid. Vanaf 5 februari gaat de LCS, de belangrijkste League of Legends-competitie van het Amerikaanse continent, namelijk van start. En ook hier zijn landgenoten te bewonderen. Zowel Blue (Team Dignitas) als Bwipo (Team Liquid) maakten tijdens de afgelopen mercato de overstap naar de Amerikaanse league. Belgische League-fans hebben in februari dus zeker niets om over te klagen!

Counter-Strike

IEM Katowice | 17 tot 27 februari

Het begin van het CS:GO-seizoen draait traditioneel rond IEM Katowice, en dat is ook dit jaar niet anders. Het evenement in Polen is dit jaar aan zijn tiende editie toe, en mag opnieuw publiek verwelkomen, na het online toernooi van vorig jaar. NAVI domineerde de voorbije twaalf maanden van de esport en wordt dit jaar dan ook de grote uitdager van titelverdediger Gambit. Of kan een nieuwe roster, bijvoorbeeld dat van G2 Esports of Team Vitality, meteen potten breken?

ESL Challenger #48 | 11 tot 13 februari

Voor IEM Katowice krijgen CS:GO-fans een leuke opwarming te zien, in de vorm van ESL Challenger. Het vroegere Dreamhack Masters is al aan zijn 48ste editie toe. Zoals steeds is dit circuit de ideale gelegenheid voor de CS:GO-subtop om te laten zien wat ze waard is. Met HEET doet er dit jaar ook een Belgische organisatie mee voor de prijzen! Die zijn niet mis: de winnaar mag naar huis met maar liefst 50 000 dollar en een ticket voor het kwalificatietoernooi van de volgende ESL Pro League. Net zoals vorig seizoen wordt de finale integraal uitgezonden door Proximus. Maak je agenda dus vrij op zondag 13 februari. Wie weet zien we die dag HEET een plaats in de ESL Pro League Conference 16 bemachtigen!

Rainbow Six Siege

Six Invitational | 8 tot 20 februari

De Rainbow Six-community wist lang niet of de recentste editie van de Six Invitational wel zou kunnen doorgaan, gezien de Covidrestricties in gastland Canada. Ontwikkelaar Ubisoft besloot vorige maand gelukkig om het evenement te verplaatsen naar de Zweedse hoofdstad Stockholm. Europese R6S-fans kunnen dus live hun favoriete teams aanmoedigen. Zowat alle grote namen tekenen present, waaronder recente Majorwinnaars FaZe en Team oNe.

Rocket League

RLCS 2021-22: Winter: Europe Regional Event 2 & 3 | 4-6 & 25-27 februari

Rocket League-fans komen deze maand aan hun trekken met maar liefst twee Europese events in de RLCS. Het is vooral uitkijken naar de wedstrijden van Karmine Corp, met onze landgenoot AztraL. In de editie van januari strandde het team in de tweede ronde van de Loser Bracket. Laten we hopen dat de Belg zich in februari kan herpakken!

VALORANT

VALORANT Champions Tour: EMEA Challengers 1 | vanaf 11 februari, elke vrijdag tot zondag

Last but not least maakt ook het VALORANT-circuit in februari zijn grote terugkeer. Vanaf 11 februari strijden de beste teams van Europa om een ticket voor het prestigieuze Masters-evenement in april. Het Belgisch getinte Team Liquid behoort net als vorig seizoen tot een van de favorieten van de competitie. ScreaM en Nivera sloten 2021 af met een nederlaag in de halve finale van het VALORANT Champions-toernooi. Dit jaar mikken ze ongetwijfeld op de eindzege!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top