Vanaf maandag op Play 4: ‘F*** You Very, Very Much’, een reeks over prettig gestoorde dertigers

Films | Vorige zomer ging de tiendelige televisiereeks ‘F*** You Very, Very Much’ in premiere op het Vlaamse streamingplatform Streamz. Vanaf maandag kan je de serie op Play4 bekijken. Proximus Pickx vertelt je alles over de succesvolle reeks die maar liefst twaalf keer werd genomineerd voor de Ensors.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Stel het je eens voor. Je bent dertig jaar oud, je hebt een vaste maar niet erg spannende job en je relatie zit al zeven jaar in een sleur. Toch droom je van een zorgeloos bestaan, maar waag je die sprong naar dat leven? Dat is in ieder geval waar An, gespeeld door Frances Lefebure, voor wil gaan. Ze gooit haar leven over een andere boeg en gaat voor een bestaan vol schaamteloze eerlijkheid. Ze logeert daarvoor bij haar twee beste vriendinnen, Flo en Violet (Evelien Bosmans en Daphne Wellens). 

Flo is een actrice, altans dat denkt ze toch. Ze droomt van een job op het scherm maar sukkelt met een lege bankrekening en krijgt weinig kansen. Violet heeft daarentegen wel een succesvolle carrière en hoewel ze verloofd is, combineert ze dat ook met een affaire en een drankprobleem. Bovendien moet ze tussendoor ook trachten een kind op te voeden. Je kan het wel raden, de drie dames beleven een jaar vol vrolijke chaos en avonturen.

Beste vriendinnen, ook naast de set

Terwijl Frances Lefebure, Daphne Wellens en Evelien Bosmans in de reeks als drie beste vriendinnen worden weggezet, is dat ook zonder camera’s in de buurt het geval. De drie dames studeerden ooit samen woordkunst op het Conservatorium, “en we zijn ook allemaal samen gebuisd”, vertelde Bosmans vorig jaar aan Het Nieuwsblad. Na hun studies gingen de actrices elk een eigen weg, tot ze vier jaar geleden samen speelden in de film ‘Charlie en Hannah gaan uit’

Na meer dan dertien jaar vriendschap mochten de drie actrices nu ook in een reeks hartsvriendinnen spelen. Volgens Lefebure was die samenwerking een zaligheid, “want je moet ook geen band meer creëren met je tegenspelers. Die is er al zo lang!" In Het Laatste Nieuws gaf Wellens aan dat de vriendinnen elkaar heel vaak zien en dat ze zelfs "soms bij elkaar blijven slapen".

De Vlaamse ‘Fleabag’

Frances Lefebure zal het niet graag horen, maar de reeks werd al meer dan eens vergeleken met de Britse dramady 'Fleabag'. Dat heeft zo z'n redenen, want die reeks zich bijvoorbeeld op het turbulente leven van één vrouw. Regisseur Bert Scholiers stuurde de Britse reeks door naar de drie hoofdrolspelers, die ‘Fleabag’ naar eigen zeggen meteen bingden. “Maar later bleek dat Bert na één aflevering gestopt was. Hij vond het niet zo goed. Er zal dus wel invloed zijn, maar de 'Vlaamse Fleabag' is 'F*** You Very, Very Much' zeker niet”, vertelde de actrice vorig jaar in Knack Focus.

De grootste link tussen beide reeksen is de zogenaamde ‘switch naar de huiskamer’. In elke aflevering wordt er van het verhaal geknipt naar een huiskamer, waarbij een koppel commentaar geeft op de reeks. Ook in ‘Fleabag is dat het geval. Daarnaast spreken de hoofdrolspelers regelmatig recht in de camera, eveneens een techniek die ook in de Britse reeks wordt gebruikt.

Bekroonde reeks

De reeks van Bert Scholiers kon meteen na de lancering al op heel wat populariteit rekenen. Bij de Ensors, de belangrijkste Vlaamse film- en televisieprijzen, sleepte de serie maar liefst twaalf nominaties in de wacht. Op de uitreiking van de prijzen is het nog wachten tot in maart, maar vast staat wel dat ‘F*** You Very, Very Much’ bij de beste producties van het voorbije jaar hoort. De reeks is onder meer genomineerd in de categorie Beste tv-serie, beste acteerprestatie in een hoofdrol (tv-serie) voor Frances Lefebure en beste acteerprestatie in een ondersteunende rol (tv-serie) voor Els Olaerts. Bert Scholiers en Jonas Govaerts werden ook beloond met een nominatie in de categorie beste regie (tv-serie).

Naast de drie hoofdrolspelers komen in ‘F*** You Very, Very Much’ ook nog heel wat andere bekende gezichten voorbij. De man van Frances Lefebure, Boris Van Severen, komt bijvoorbeeld ook aan bod. Daarnaast passeren Jonas Geirnaert, Patrick Vervueren, Ramy Moharam Fouad en Titus De Voogdt de revue. 

Bekijk ‘F*** You Very, Very Much’ vanaf maandag 7 februari om 21u30 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top