Overzicht: deze 1B-spelers wisselden nog van club op 'deadline day'

Sport | Op de laatste dag van de transfermarkt zijn er nog elf personeelswissels gebeurd in de D1B Pro League. We bundelden ze allemaal in een overzichtje zodat je weer helemaal up-to-date bent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommel SK was de meest actieve 1B-club op deadline day. De Limburgers pakten 0 op 6 in de eerste twee duels van 2022 en schoten amper 1x op doel. Dat noopte het bestuur tot last minute acties.

Théo Pierrot werd gehuurd van RFC Seraing. De ex-aanvoerder van Les Métallos keert zo terug naar de reeks waar hij vorig seizoen zo'n sterke indruk naliet. Pierrot moet in Limburg het vertrek van Arno Verschueren opvangen. Daarnaast werd ook Bryan Smeets (29) naar het Soevereinstadion gelokt. De offensieve middenvelder komt over van Sparta Rotterdam. Tot slot werd ook de jonge Hongaarse winger Zalan Vancsa voorgesteld. Hij werd wel meteen weer verhuurd aan zijn vorige club MTK Boedapest.

Bij Waasland-Beveren en Virton vielen er twee deals te melden; waarvan eentje tussen de twee reeksgenoten. Jordan Faucher werd door Waasland-Beveren verhuurd aan Virton. De Waaslanders haalden als alternatief Eric Ocansey (gehuurd van KV Kortrijk) terwijl Virton Noah Awassi naar het Oostenrijkse Mohren Dornbirn liet vertrekken.

Daarnaast kwamen er ook nog twee Belgen naar de reeks terwijl er ook eentje vertrok. RWDM haalde Kylian Hazard nog weg bij Cercle Brugge (uitleenbeurt) terwijl Westerlo Mathias Fixelles terug naar 1B haalde (overgenomen van KV Kortrijk). Alexander Maes trok de deur van het Lisp achter zich dicht en tekende een contract bij RC Hades; het nummer 14 uit Tweede Nationale B.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top