FIFAe Nations Series: eDevils stijgen opnieuw naar 1e divisie van hun conference

Esports | De eDevils stonden donderdag en vrijdag in het middelpunt van de belangstelling, tijdens de tweede week van de FIFAe Nations Series play-ins. Na twaalf wedstrijden eindigde België tweede in hun divisie. Dat betekent dat onze landgenoten voor de derde kwalificatieweek op 10 en 11 maart promoveren naar de hoogste divisie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Belgische FIFA-fans wachten al bijna een maand op onze eDevils om zich van hun beste kant te laten zien, na een teleurstellende eerste week van de FIFA Nations Series-kwalificatiewedstrijden. Die resulteerde in de degradatie van onze landgenoten naar de tweede divisie van hun groep. Gelukkig was het tweede weekend van de play-in wedstrijden veel beter.

Voor we ingaan op de prestatie van de Belgen, willen we wat meer uitleg over het evenement geven. De FIFAe Nations Series is simpelweg de internationale FIFA-competitie die per land en in teams van twee wordt gespeeld. In totaal strijden 30 Europese teams, verdeeld over twee conferenties, die zelf verdeeld zijn in twee divisies, vier weken lang om zo veel mogelijk punten te verzamelen en zich te kwalificeren voor de Main Event.

De komst van ShadooW was een succes

Onze eDevils begonnen het weekend met een knal. In de eerste twee wedstrijden tegen Slowakije scoorden titularissen Stefano Pinna en ShadooW maar liefst zeven goals, met slechts één tegendoelpunt. De eerste twee overwinningen waren een feit. Roemenië kon in de derde partij de buit binnenhalen, maar onze spelers namen meteen wraak in de tweede leg met een 3-1 zege. Onze delegatie sloot de eerste dag tegen IJsland af met een gelijkspel en een nederlaag, in twee wedstrijden die we eigenlijk hadden moeten winnen.

De eDevils begonnen tegen Finland aan de tweede dag. De eerste tegenstander bleek zwaarder dan verwacht, maar onze spelers hoefden zich nergens voor te schamen. Uiteindelijk kwamen de Finnen iets beter uit het onderlinge duel. Beide naties vertrokken met een overwinning op zak, ondanks een kostbaar extra doelpunt voor de Scandinaviërs. (0-1; 2-0). Tegen Estland behaalden onze spelers een overwinning, maar in de terugwedstrijd werden ze volledig overklast en eindigden ze met een gelijkspel.

Tegen Noord-Ierland, theoretisch de zwakste tegenstander, sloot onze natie het weekend af. Het niveau van dat land lag duidelijk ver onder het algemene niveau van de competitie. Onze spelers hadden geen moeite met de Noord-Ieren, met scores van 4-0 en 2-1.

Dankzij hun tweede plaats zijn onze eDevils een divisie opgeklommen. Ze zullen zich in de derde week van de competitie meten met de beste Europese FIFA-landen. In het puntenklassement, dat bepalend is voor de kwalificatie aan het einde van de play-in fase, staat België momenteel onderaan de ranglijst. In de laatste twee weken van de competitie zullen ze hard moeten werken om zich te kwalificeren voor de Main Event, zonder langs de play-offs te moeten passeren.

Volgende afspraak op 10 en 11 maart, op Proximus Esports en op tv op Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top