De Rams willen voor eigen publiek hun tweede Super Bowl winnen tegen de Bengals

Sport | De Los Angeles Rams en de Cincinnati Bengals nemen het in de nacht van zondag op maandag tegen elkaar op in de Super Bowl, de finale van het American Football. De hele National Football League (NFL) kijkt reikhalzend uit naar dit enorme evenement dat dit jaar zal plaatsvinden in het SoFi Stadium in Los Angeles, Californië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het slotakkoord van het NFL-seizoen 2021-2022 vindt dus plaats op 14 februari. De Rams en de Bengals gaan voluit voor de landstitel na krankzinnige play-offs. De twee teams hopen in het SoFi Stadium op winst in de Super Bowl en het feest zal achteraf sowieso groot zijn bij één van de twee ploegen, want de twee teams wachten al jaren op succes.

De Rams, 22 jaar later

De Rams spelen thuis en willen de 56ste Super Bowl maar al te graag in de wacht slepen. Ze wisten in de NFL Divisional Round de Buccaneers te verslaan, waarna Tom Brady na 22 jaar met pensioen ging. In de Conference Final haalden ze het vervolgens van de San Francisco 49ers. De Rams stonden bij de start van het vierde kwartier 7-17 in het krijt, maar net als tegen Tampa Bay mochten ze Matt Gay bedanken. Hij wist met nog 1 minuut en 46 seconden te gaan een field goal te scoren, waardoor hij de Rams naar de Super Bowl trapte.

De Rams wonnen die voor het laatste in 2000, tegen de Tennessee Titans, en heel de club snakt dus naar een volgende prijs. Toch mogen ze zich zeker niet rijk rekenen, want in het verleden ging het ook al een aantal keren mis. Drie jaar geleden gingen ze in de finale onderuit tegen de New England Patriots en dat was al de tweede keer. In 2002 waren zij ook al te sterk voor de Rams. In 1980 werd dan weer het onderspit gedolven tegen de Pittsburgh Steelers. Het is dus meer dan ooit tijd om nog eens met de winst aan de haal te gaan.

Een primeur voor de Bengals

Het zal echter vol aan de bak moeten tegen de Bengals. Vraag het maar aan de Chiefs, die een bittere pil moesten slikken in de Conference Final. In Kansas City wist het team uit Cincinnati een achterstand van maar liefst achttien punten weg te werken en zich via de extra tijd te plaatsen voor een derde finale. Ze tekenden voor de grootste comeback ooit in de geschiedenis van een Conference Final.

De Chiefs grepen zo naast een derde opeenvolgende finale. De Bengals waren in de Divisional Round voordien al te sterk voor Tennessee Titans. De Bengals wisten zich al 31 jaar lang niet meer te plaatsen voor de eindstrijd en aan motivatie is er dus geen gebrek. In 1982 waren de San Francisco 49ers te sterk in de finale, net als in 1989. Het is tijd voor hen om geschiedenis te schrijven in Californië.

Volg de preview show en de NFL Super Bowl op zondag 13 februari vanaf 23u10 op Eleven Sports 1 met Engelse commentaar of Eleven Sports 2 met Nederlandstalig commentaar , beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top