KRC Genk gaat voor enorme stunt in de Youth League

Voetbal | De U19 van KRC Genk staan voor een geweldige uitdaging in de Youth League. Zij moeten in de play-offs aan de bak tegen Chelsea. The Blues gelden als één van de absolute topfavorieten om deze editie te winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Racing Genk deed het zeer goed in de vorige rondes. In de eerste ronde werd FC Köln over de knie gelegd. In Duitsland werd gewonnen met 2-4 na goals van Kelvin John (twee keer), Sekou Diawara en András Németh. In eigen huis werd het 3-1 na doelpunten van Adnane Abid, Luca Oyen en Jay-Dee Geussens. In de tweede ronde volgde het Hongaarse MTK Boedapest. Op verplaatsing won Genk met 1-2 na doelpunten van het gevaarlijke aanvalsduo Kelvin John en András Németh. In Genk werd het 1-0 na een doelpunt van Jay-Dee Geusens. Als beloning volgt dus een topmatch tegen Chelsea.

Oyen de duurste speler

Bij Racing Genk hebben ze met Luca Oyen, Jay-Dee Geusens, Tobe Leysen, András Németh en Tuur Rommens enkele jongens in de kern die dit seizoen al minuten verzamelden in de A-kern. Meer zelfs, Oyen is volgens de gespecialiseerde website Transfermarkt de meest waardevolle speler van de twee clubs. Hij heeft een marktwaarde van drie miljoen euro.

Chelsea wordt wel een harde dobber voor de Limburgers. Ze wonnen de Youth League al twee keer en verloren ook twee keer de finale. In de groepsfase eindigde Chelsea ruim achter Juventus. Het verloor ook de wedstrijd in Turijn (3-1). In de andere twee uitwedstrijden wonnen de Londenaars met 0-5 in Malmö en speelden ze 1-1 gelijk bij Zenit.

Chelsea heeft enkele smaakmakers in de ploeg. Zo is er de achttienjarige Noorse aanvaller Bryan Fiabema, die in de zomer van 2020 voor 600.000 euro werd weggehaald bij Tromsö. Hij scoorde drie keer in vijf wedstrijden in de Youth League. We zijn alvast benieuwd of Genk voor een knappe stunt kan zorgen tegen de Engelse topclub.

Volg de wedstrijden van Genk in de UEFA Youth League het hele seizoen door, alsook de wedstrijd van komende woensdag tegen Chelsea. Die begint vanaf 15u55, op het kanaal Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top