Filou Oostende start met ambitie aan Round of Sixteen in de Champions League

Sport | Filou Oostende moet woensdagavond 2 februari om 20u30 Europees aan de bak in de Basketball Champions League. De kustploeg speelt eerst op verplaatsing tegen het Spaanse Unicaja. Oostende hoopt alvast op een goed begin van de tweede ronde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De zestien overgebleven ploegen in de Champions League werden onderverdeeld in vier groepen van vier ploegen. In Groep K vinden we U-BT Cluj Napoca, Unicaja, Filou Oostende en Prometey terug.

Oostende gaat dus eerst op bezoek bij Unicaja. Zij wisten in de vorige groepsfase hun groep te winnen. Ze wonnen vier van hun zes wedstrijden en daardoor eindigden ze eerste in een groep met JDA Dijon, Lavrio Megabolt en Nizhny Novgorod. Oostende had meer moeite in zijn groep met Tofas Bursa, SIG Strasbourg en Kalev/Cramo.

Oostende eindigde derde en moest via de play-inns zijn plek in de tweede groepsfase zien af te dwingen. Dat lukte ook. Igokea werd in drie wedstrijden geklopt. De eerste ging nog verloren met 87-72, maar Oostende wist de scheve situatie achteraf nog recht te zetten. Op verplaatsing werd het 77-83 en in de eigen Versluys Dôme werd het 86-64.

Ambities

In de Round of Sixteen start de huidige leider van de BNXT League met de nodige ambities. Shooting guard Levi Randolph wil met Oostende schitteren in de Champions League. “We staan voor een heuse uitdaging in een poule met Malaga, Cluj en Prometey. Het drukke schema neem ik er graag bij. Ik speel veel liever vijf matchen per week dan te moeten trainen, want daarvoor doen we het uiteindelijk allemaal. Om deel uit te maken van de ‘best of the best’”, zei hij aan Het Laatste Nieuws.

Filou Oostende, dat al jaren domineert in België, wil zich ook op het Europese toneel tonen. Kan het alvast een goede start nemen tegen het Spaanse Unicaja?

Volg de wedstrijd van Unicaja tegen Filou Oostende vanavond vanaf 20u30 op Sport 10, beschikbaar in het basis tv-aanbod van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top