Vuurwerk in de Jupiler Pro League, Bundesliga en La Liga op Super Sunday

Jupiler Pro League | Liefhebbers van het Europese voetbal komen zondag aan hun trekken. In België, Spanje en Duitsland staan er heel wat topduels op het programma. We geven je alvast een voorsmaakje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op zondag 6 februari kan je jezelf trakteren op een relaxerend dagje met een stevige portie voetbal. Er staan immers drie wedstrijden op het programma die je als voetballiefhebber niet mag missen.

In België is de Slag van Vlaanderen tussen Club Brugge en AA Gent de topaffiche van de speeldag. Om 13u30 probeert Club Brugge in het Jan Breydelstadion AA Gent te verslaan. De thuisploeg kan zich geen puntenverlies veroorloven, aangezien Union SG nog altijd aan de leiding staat. De bezoekers moeten dan weer punten pakken om nog kans te maken op een plaats bij de eerste vier. Er staat dus genoeg op het spel om er een spektakelrijke wedstrijd van te maken.

Meunier & co moeten aan de bak

Daarna trekken we de grens over naar Duitsland. Om 15u30 mogen Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen elkaar bekampen. De thuisploeg, met Rode Duivels Thorgan Hazard, Thomas Meunier en Axel Witsel, is de nummer twee en zij willen nummer drie Leverkusen een tik toedienen.

Dortmund wil de hegemonie van Bayern München – er is een verschil van zes punten - doorbreken en moet daarom winnen, terwijl Leverkusen vooral zijn plaats die recht geeft op een Champions League-ticket wil behouden. De achterstand op Bayern is te groot, dus van een landstitel dromen ze niet meer bij Leverkusen. Bij een overwinning kan het wel tot op vijf punten naderen van Dortmund.

Barça knokt voor de Champions League

Eindigen doen we met een topper in La Liga. FC Barcelona neemt het om 16u30 in Camp Nou op tegen Atlético Madrid. De Catalanen staan op een vijfde plaats en hebben één punt minder dan Atlético Madrid, dat vierde staat. Deze wedstrijd is zeer belangrijk voor Barça.

De club heeft financieel de nodige problemen en het is zeer belangrijk dat zij een Champions League-ticket bemachtigen. Momenteel staan ze dus vijfde, wat geen recht geeft op de miljoenen van de Champions League. Daarvoor moet het in de top vier eindigen. De druk ligt dus hoog bij de troepen van trainer Xavi Hernandez, die er met Ferran Torres en Adama Traoré wel twee aanvallende versterkingen bijkreeg. 

Volg de Jupiler Pro League, La Liga en de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League en Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top