Kandidaten ruilen vertrouwde danspartner in tijdens Switch-aflevering

Films | De vier overgebleven kandidaten van 'Dancing With The Stars' moesten deze week hun vertrouwde danspartner inruilen voor een andere danser. Daar was niet iedereen even blij mee. De wissel bracht ook meteen een primeur met zich mee: Het eerste vrouwelijke danskoppel. Elk koppel moest ook één specifieke danspas verwerken in de choreografie. Daarvoor kon de jury nog eens maximaal vijf extra punten geven. Deze week moest geen enkel koppel de show verlaten. De punten worden samengeteld met de punten van volgende week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tiktokker Jonatan mocht deze week dansen met Margot, de oorspronkelijke partner van Metejoor. Samen dansten ze een aangrijpende moderne dans waar Jan Kooijman enthousiast over was. “Dit was echt ontzettend goed. Je bent als danser enorm aan het groeien. Jonatan en Margot verwerkten ook perfect hun opgedragen danspasje in hun choreografie en kregen daar nog vijf extra punten voor.

Nina Derwael moest haar danspartner Simone inruilen voor Frank. Nina had het meeste moeite met de wissel van partner, maar toch danste ze een spetterende samba met haar nieuwe partner. Daarmee scoorde de turnster maar liefst drie keer 10 punten van de jury. Voor haar verplichte danspasje, kreeg Nina vier extra punten.

Heel verrijkend

De primeur van de avond was voor Lotte Vanwezemael. Zij danste voor het eerst in 'Dancing With The Stars' met een vrouw. Samen met Björk danste Lotte een Argentijnse tango. “Het was enorm krachtig en je ziet dat je overgangen al vlotter aan het worden zijn. Het is mooi dat jullie het cliché verbreken. Eigenlijk moet dit iets normaal zijn en ik hoop dat we dat nog veel meer gaan zien”, zei Joffrey.

Nora vond de wissel van danspartner dan weer heel verrijkend. Zij mocht de rumba dansen met de strenge Simone. Daarin bleek het nieuwe koppel een goede match te zijn. “Je vertrouwde Simone duidelijk en dat was mooi om te zien. Het deed me denken aan het nummer ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes”, zei Joanna. Nora kreeg dan ook vijf extra punten voor haar verplichte pasje ‘la cucaracha’.

Discomarathon

Na de individuele dansen volgde nog een heuse discomarathon. De vier koppels mochten hun beste discopasjes bovenhalen. Daarmee konden de koppels nog extra punten scoren om hun plekje in de finale te bemachtigen. Het beste koppel kreeg acht punten. Het koppel dat het minst presteerde kreeg er twee. Lotte verdiende zo twee extra punten, daarna volgden Jonatan en Nina met vier en zes punten. Nora kreeg acht punten. De eindstand voor de halve finale is daarmee bekend.

Op de laatste plaats staat Lotte met 34 punten. Daarna komt Jonatan met 43 punten. De tweede plaats is voor Nora met 46 punten. Helemaal bovenaan het klassement staat Nina Derwael met 49 punten. Volgende week, in de halve finale, dansen de koppels weer met hun vertrouwde danspartner. Voor de gelegenheid komen de juryleden van achter hun jurytafel om mee te dansen met de kandidaten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top