Kijk mee naar de Pro Bowl: het voorproefje op de Superbowl

Sport | Op 13 februari nemen de Cincinnati Bengals het op tegen de Los Angeles Rams in een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar: de Super Bowl. Wie niet zo lang wil wachten kan dit weekend al een voorproefje krijgen met de Pro Bowl-wedstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Exact één week voordat de Verenigde Staten volledig in de ban zal zijn met de Super Bowl, vindt er in de Amerikaanse stad Las Vegas een generale repetitie plaats, namelijk de Pro Bowl. Dat is een All-Starwedstrijd waarin de beste spelers van de AFC en NFC zullen op komen draven ter amusement van televisiekijkend en/of sportliefhebbend Amerika. Je leest het goed: ‘ter amusement’, want er staat eigenlijk niets op het spel.

Voor deze editie werden 88 NFL-atleten geselecteerd. Een derde van hen werd door het publiek aangewezen, terwijl de NFL-coaches en -spelers de overige sporters hebben aangeduid. Die sporters moeten de teleurstellende virtuele editie van vorig mee doen helpen vergeten en het publiek warm maken voor de Super Bowl die volgende week plaatsvindt.

De Colts: hofleverancier van dienst

De Pro Bowl-wedstrijd zal dit jaar heel wat spelers bevatten uit de American Football Conference, dat is één van de twee nationale NFL-competities in de Verenigde Staten en de competitie bij uitstek waar al enkele maanden aan een zeer hoog niveau wordt gespeeld. De Indianapolis Colts hebben 7 spelers geselecteerd voor de All-Starwedstrijd, terwijl de Kansas City Chiefs en de Los Angeles Chargers elk zes van hun beste mannen hebben opgeroepen. De Cleveland Browns leveren elk dan weer vijf spelers af om hun club te vertegenwoordigen in Las Vegas. De New York Jets, de Jacksonville Jaguars, de Houston Texans en de Denver Broncos hebben geen spelers opgeroepen.

Het publiek mocht ook stemmen en koos massaal om Jonathan Taylor richting Las Vegas te sturen, dat is de running back van de Indianapolis Colts. Taylor kreeg het meeste aantal publieksstemmen en eindigde in deze populariteitswedstrijd net voor Travis Kelce, de tigh-end van de Kansas City Chiefs. Het publiek stemde ook massaal voor wide-receiver van de Cincinnati Bengals, Ja'Marr Chase, en voor Patrick Mahomes, de quarterback van de Kansas City Chiefs. Kelce en Mahomes zijn beide jonge talenten die een grote toekomst in de NFL worden voorspeld maar zullen in Las Vegas vooral goed moeten luisteren naar de instructies kapiteins Reggie Wayne, Rod Woodson en coach Mike Vrabel van de Tennessee Titans.

Troostprijs voor Brady

Ook zevenvoudig Super Bowl-winnaar Tom Brady zal van de partij zijn op All-Starwedstrijd en dat al voor de vijftiende keer. Brady zal dit jaar geen achtste Super Bowl-overwinning op zijn conto kunnen schrijven maar krijgt met deze partij toch een aardige troostprijs cadeau. De quarterback krijgt in Las Vegas het gezelschap van Kyler Murray die hem eventueel kan vervangen als dat nodig blijkt te zijn. Murray verdiende zijn strepen bij de Arizona Cardinals uit die andere NFL-competitie, de National Football Conference.

Daarvan werden nog enkele spelers opgetrommeld om deel te nemen aan de Pro Bowl-wedstrijd. Zo sturen de Dallas Cowboys, de Tampa Bay Buccaneers en de San Francisco 49ers elk vijf van hun sterspelers naar Las Vegas. De 49ers sturen de bijzonder populaire spelers Nick Bosa en Kyle Juszczyk. Zij zullen moeten gehoorzamen aan kapitein Jason Witten (Dallas Cowboys) en coach Matt LaFleur van de Green Bay Packers.

Volg de Pro Bowl-wedstrijd vanaf 21u00 op Eleven Sports 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top