Deze rollen betekenden de doorbraak voor volgende Hollywoodsterren

Films | Ook de meest succesvolle Hollywoodsterren zijn ooit begonnen als onbekende schermgezichten op het grote witte doek. Gelukkig voor hen kwam er op een bepaald moment een rol voorbij die hun carrière een flinke boost gaf. Proximus Pickx ging uit op onderzoek en vond enkele leuke voorbeelden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Keanu Reeves

Keanu Reeves zal voor altijd bekend staan als de man die gestalte gaf aan Neo uit ‘The Matrix’-filmtrilogie, maar wist jij dat hij tot 1999 bekend stond om een heel andere filmrol? Reeves speelde in 1989, tien jaar voor ‘The Matrix’, immers één van de hoofdrollen in de cultfilm ‘Bill & Ted's Excellent Adventure’ en werd hierdoor mateloos populair in de Verenigde Staten. Kort na de release van ‘Bill & Ted's Excellent Adventure schitterde hij in 1991 aan de zijde van Patrick Swayze en Lori Petty in de actiefilm ‘Point Break’ waardoor hij nog meer fans kreeg en zich nog steviger in het cultgenre nestelde. Een jaar later besloot Reeves om deel uit te maken van de cast ‘Bram Stoker's Dracula’ waarin ook Gary Oldman, Winona Ryder en Anthony Hopkins een rol vertolkten. 

Na enkele belangrijke filmrollen, zoals die in ‘Speed’ uit 1994, kroop Reeves in 1999 in de huid van Neo voor ‘The Matrix’ en sindsdien geniet de man een aparte status in Hollywood. Reeves koos na zijn doorbraak zijn rollen zorgvuldig uit en verscheen in 2005 in ‘Constantine’, wat opnieuw een cultfilm werd. In 2013 maakte hij indruk in ‘47 Ronin’, een film waarin de Canadese acteur terugkeerde naar het Japan van de vroege achttiende eeuw. De actie uit die film beviel Reeves dusdanig dat hij vanaf 2015 de rol zou vertolken van voormalig huurmoordenaar John Wick in de gelijknamige filmserie.

Sinds kort is Keanu Reeves opnieuw te bewonderen als Neo in de meest recente 'The Matrix'-film: ‘The Matrix Resurrections’ (2021). In deze sciencefictionfilm zien we hoe Neo (Keanu Reeves) zich opnieuw in de Matrix bevindt, alleen weet hij dat zelf niet. Zijn leven binnen deze computergestuurde simulatie geeft hem nachtmerries en daarom bezoekt Neo een therapeut. Die zegt hem dat er niets ernstig aan de hand is maar toch blijft de man twijfelen. Die twijfel houdt echter op wanneer Neo een man ontmoet die zegt dat de realiteit waarin hij leeft helemaal nep is en hem opnieuw een rode pil aanbiedt. Plots begint Neo zich allerlei zaken uit het verleden te herinneren…

'The Matrix' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Ontdek ‘47 Ronin' en de 'John Wick'-filmserie vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Leonardo DiCaprio

Wie Leonardo DiCaprio zegt, zegt ook ‘Titanic’. Toch is dat niet de film waarmee dit icoon uit Hollywood zijn plekje tussen de grootste sterren op aarde heeft veiliggesteld. Dat was namelijk de film ‘What’s Eating Gilbert Grape’ (1993) waarin DiCaprio de jonge, mentaal gehandicapte Arnie Grape speelt en dat aan de zijde van hoofdrolspeler Johnny Depp. Omdat de piepjonge DiCaprio toen zo’n goede acteerprestaties voor de dag kon leggen, werd hij in 1994 zelfs genomineerd voor zowel een Oscar als een Golden Globe, en dat in de categorie voor Beste Mannelijke Bijrol.

In 1996 werd DiCaprio gecast voor de rol van Romeo in de cultfilm ‘Romeo + Juliet’ van regisseur Baz Luhrmann en een jaar later kroop hij in de huid van Jack Dawson in de blockbuster ‘Titanic’ (1997) van regisseur James Cameron. Dankzij het enorme succes van die laatste film werd DiCaprio plots een grote naam in Hollywood. Hij speelde na ‘Titanic’ mee in onder andere ‘Gangs of New York’ (2002), ‘Catch Me If You Can’ (2002), ‘The Aviator’ (2004), ‘Blood Diamond’ (2006), ‘Inception’ (2010), ‘The Wolf of Wall Street’ (2013) en ‘The Revenant’ (2016). Hij kreeg zijn voorlopige enige Oscar in 2016 voor de rol in de film ‘The Revenant’ (2015) en dat ondanks zijn zeven nominaties. 

Sinds kort schittert Leonardo DiCaprio opnieuw op het grote scherm en dat in ‘Don’t Look Up’ (2021). In deze satirische komedie van regisseur Adam McKay zien we hoe studente astronomie Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) een komeet ontdekt die op ramkoers ligt met de aarde. Samen met professor Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) probeert ze de Amerikaanse autoriteiten in te lichten maar die nemen de bevindingen helaas niet serieus. Dibiasky en Mindy geven niet op en stappen met het nieuws naar de media. Maar hoe meer het duo hun best doet om de bevolking in te lichten, hoe minder resultaat ze boeken.

'The Wolf of Wall Street' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Ontdek ‘Don't Look Up', 'Catch Me If You Can', 'Shutter Island', 'The Wolf of Wall Street’, 'Inception', 'The Great Gatsby'  en 'Blood Diamond' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Jennifer Lawrence

De Amerikaanse actrice Jennifer Lawrence is bij het grote publiek vooral bekend om haar vertolking van het personage Katniss Everdeen in de ‘The Hunger Games’-films maar toch is dit niet de meest bepalende rol uit haar carrière. Die speelde ze immers in 2010 toen ze voor de dramafilm ‘Winter’s Bone’ in de huid kroop van de 17-jarige Ree Dolly. In deze dramatische vertelling zien we hoe het hoofdpersonage, gespeeld door Lawrence, op zoek ging naar haar aan drugs verslaafde vader en haar familie van de ondergang probeert te redden. Lawrence zette de beklijvende rol zodanig goed neer dat ze dat jaar genomineerd werd voor een Oscar en een Golden Globe Award.

Lawrence had indruk gemaakt met haar rol in ‘Winter’s Bone’ en werd in 2011 gevraagd om mee te spelen aan in ‘X-Men: First Class’. Haar filmcarrière leek vertrokken te zijn en 2012 schitterde ze aan de zijde van Bradley Cooper in het ontroerende ‘Silver Linings Playbook’. Die film werd genomineerd voor maar liefst acht Oscars en Lawrence is de enige actrice van de cast die een beeldje naar huis kon meenemen. Ze won op 22-jarige leeftijd de Oscar in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Nadien werkte Lawrence nog mee aan tal van andere filmprojecten waaronder ‘The Hunger Games: Catching Fire’ (2013), ‘American Hustle’ (2013), ‘The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 en Part 2’ (2014, 2015), Passengers (2016), ‘Red Sparrow’ (2018) waarin ook Matthias Schoenaerts een rol speelt, en het vervolg van de ‘X-Men’-filmserie. Sinds kort is ze naast Leonardo DiCaprio te zien in ‘Don’t Look Up’ (2021).

'
The Hunger Games: Mockingjay, Part 1' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Will Smith

Nog voordat Will Smith bekend stond als getalenteerde acteur die vrijwel elke rol aankan, verdiende de man eind jaren tachtig zijn brood met het maken van rapmuziek. Hij deed dat onder de artiestennaam ‘The Fresh Prince’ en werkte hiervoor samen met goede vriend DJ Jazzy Jeff. Begin jaren negentig kreeg Smith een voorstel om de hoofdrol te vertolken in een nieuwe sitcom: ‘The Fresh Prince of Bel-Air’. In deze serie zou de jonge Will Smith een gelijknamige tiener uit Philadelphia spelen die intrekt bij zijn steenrijke oom en tante uit Bel-Air en daar allerlei kattekwaad uitsteekt.

De sitcom werd razend populair en het duurde niet lang vooraleer Smith de filmrollen voor het uitkiezen had. In 1995 sloeg hij de handen in elkaar met de Amerikaanse komiek Martin Lawrence in de komische actiefilms ‘Bad Boys’. Die film werd een succes en amper één jaar later was Smith te zien in de sciencefictionfilm ‘Independence Day’ en nog later in ‘Men In Black’ (1997), wat opnieuw een succesvolle films bleken te zijn. Na enkele kleinere rollen besloot Will Smith zich te engageren voor een zeer grote rol, die van voormalig bokser Mohammed Ali in het biografisch sportdrama ‘Ali’ (2001).

Smith maakte nog enkele vervolgfilms zoals ‘Men in Black II’ (2002), ‘Bad Boys II’ (2003) en speelde op korte tijd nog in enkele blockbusterfilms zoals ‘I, Robot’ (2004), ‘Hitch’ (2005), ‘The Pursuit of Happyness’ (2006) en ‘I Am Legend’ (2007), Na enkele minder succesvolle rollen zagen we Smith opnieuw schitteren in 'Focus' (2015), 'Gemini Man' (2019) en ‘Bad Boys For Life’ (2020) van onze eigen Adil El Arbi en Bilall Fallah.  Sinds kort kunnen we Smith ook bewonderen als Richard Williams in de film ‘King Richard’ (2021), dat is de vader van de Amerikaanse toptennissers Venus en Serena Williams.

'Gemini Man' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Ontdek ‘Focus', 'Bright', 'I Am Legend', 'Hancock', de 'Bad Boys'-filmserie en 'Concussion' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top