UFL: potentiële FIFA-concurrent onthult eerste gameplaybeelden

Door Proximus

Deel dit nieuws

UFL, het spel dat wil concurreren met de gigant FIFA, zet zijn lanceringscampagne voort. Na de aankondiging van enkele partnerspelers, waaronder de Belg Romelu Lukaku, werd pas een eerste gameplayfragment onthuld. Cristiano Ronaldo doet dienst als ambassadeur van de game.

UFL, dat in augustus 2021 werd aangekondigd, is nog steeds bezig de game- en voetbalwereld op zijn kop te zetten. Na de aankondiging van een 100% free-to-play spel met gameplay “ontworpen om leuk, competitief, realistisch en responsief te zijn”, lichtte ontwikkelaar Strikerz, Inc. pas een tipje van de sluier op, die nog steeds over zijn nieuwste creatie hing.

De video van één minuut en dertig seconden toont verschillende stukjes van een match, afgewisseld met cinematics uit de Unreal Engine. Daarop zal de game draaien. De ontwikkelaars hebben ons dan wel enkele beelden getoond, maar het is moeilijk om een oordeel te vellen over de gameplay, die alleszins zeer goed afgewerkt lijkt.

De trailer toont ook een gelijkaardig speltype als FUT van de FIFA-franchise. In die modus kunnen spelers hun dream team samenstellen, met verschillende kaarten van een min of meer hoog niveau. Dat speltype veroverde al snel een groot deel van het FIFA-publiek en groeide uit tot de meest gespeelde modus van de reeks.

© UFL

En voor de promotie van het spel, omringt UFL zich met de besten! Enkele weken geleden kondigde de ontwikkelaar een samenwerking aan met spelers van wereldklasse, die de rol van ambassadeurs op zich zullen nemen. De kers op de taart is de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo. De Portugese speler met 396 miljoen volgers op Instagram is vanaf nu één van de partners van het spel. Ook de Belg Romelu Lukaku maakt deel uit van de cast.

Strikerz, Inc. heeft nog geen specifieke releasedatum aangekondigd. Het meest logische scenario lijkt een release in het najaar, aan het begin van het volgende voetbalseizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top