Waarom de grote comeback van ‘Scream’ op het witte doek een goed idee is

Films | Na vier hoofdstukken die een hele generatie de stuipen op het lijf joegen, komt ‘Scream’ terug op het witte doek met een geactualiseerde versie. Neve Campbell ruimt baan voor Melissa Barrera, de nieuwe heldin van de saga.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vijfentwintig jaar na de gewelddadige moorden die de stad Woodsboro op zijn grondvesten deden daveren, schuilt een nieuwe moordenaar achter het masker van Ghostface die het op een bende jongeren gemunt heeft. Het voornaamste doelwit van de gemaskerde moordenaar, Samantha Carpenter, beseft al snel dat zij en haar vrienden rechtstreeks gelinkt zijn aan de slachtoffers van de vroegere moordenaars. Gelukkig worden ze geholpen door Dewey Riley, Gale Weathers en Sidney Prescott, de overlevenden van de vier eerdere bloedbaden.

Nadat de reeks ‘Scream’ in 2015 verscheen op Netflix krijgt de saga nu een nieuw hoofdstuk. De insteek was aanvankelijk om een sequel te maken op ‘Scream 4’ uit 2011, maar het jongste wapenfeit in de saga zal uiteindelijk een ‘requel’ worden – een verdoken hommage aan het eerste opus, dat 25 jaar geleden verscheen, en aan Wes Craven, overleden in 2015. Kevin Williamson, van oudsher scenarist van de saga, keert terug als uitvoerend producent.

Plaats maken voor de nieuwe generatie

Wat zou ‘Scream’ zijn zonder Courteney Cox, Neve Campbell en David Arquette? De drie sterren van de eerste hoofdstukken hernemen hun rol in de nieuwe film, maar dan vooral om de fakkel door te geven aan de nieuwe generatie. Melissa Barrera (Vida), Jenna Ortega (Jane the Virgin), Kyle Gallner (‘A Nightmare on Elm Street’), Sonia Ben Ammar (Jappeloup) en Jack Quaid (The Boys) vertegenwoordigen deze nieuwe generatie studenten uit Woodsboro, die geterroriseerd worden door Ghostface. De actrice Melissa Barrera, die de nieuwe heldin vertolkt, voelde dus een zekere druk op haar schouders toen ze op de set stond. Gelukkig voor haar was ze niet alleen, want ze kreeg advies van Neve Campbell, die vroeger het personage Sidney Prescott had gespeeld.

In een interview op de site Looper heeft Melissa Barrera uitgelegd dat ze veel steun kreeg in haar voorbereiding voor de rol: “Ik was ontzettend zenuwachtig, heel geïntimideerd en was bang om alles te verknoeien. De fans wachtten al zolang op een nieuwe film, dus er was veel druk. Maar iedereen was fantastisch. De regisseurs waren zeer genereus en reikten mij de hand gedurende het hele opnameproces, net zoals Jack [Quaid] en Jenna [Ortega]. Als Neve, Courteney en David op de set stonden, was de boodschap dat we ons moesten amuseren en genieten. ‘Scream’ vertegenwoordigt een enorm deel van hun carrières en hun levens, en ze weten hoe speciaal dat is. Ze waakten erover dat we de saga naar waarde schatten.”

Neve Campbell, een oudgediende van de reeks, bracht ook hulde aan Wes Craven: vermits ze de regisseur goed kende, deelde ze aan heel de crew hoe de man handelde en dacht, opdat de film de stijl van Craven zo dicht mogelijk zou benaderen.

‘Scream’ versie 2022 loopt nu in de zalen.

Zin in de eerste film uit de saga? Op de Proximus VOD-catalogus vind je ‘Scream’ uit 1996. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

De eerste twee seizoenen van de tv-reeks van ‘Scream’ zijn eveneens beschikbaar op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top