Rocklegende Mick Fleetwood produceert tv-serie over de muziekindustrie

Muziek | Mick Fleetwood, medestichter van de iconische groep Fleetwood Mac, maakt een uitstapje naar de televisie. Hij zal ’13 Songs’ produceren, een dramareeks over een rockster die kanker heeft.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We kennen hem vooral als drummer en medestichter van Fleetwood Mac, een iconische rockgroep die zijn hoogdagen kende in de jaren 70. Maar naast zijn muzikale carrière in groepsverband en solo, heeft Mick Fleetwood geflirt met cinema en tv. En het is net naar het kleine scherm dat de man nu een uitstapje maakt, als producent. De drummer is als producer aan boord van ’13 Songs’, een reeks die zich afspeelt in de muziekwereld. De reeks van Fox staat nog in de steigers.

De serie zoomt in op het lot van Jasper Jones, rocklegende en frontman van de groep The Gift. Decennia geleden verwierf hij wereldfaam, maar mettertijd werd de band vergane glorie en verdween de groep in de plooien van de geschiedenis. Wanneer Jasper verneemt dat hij terminale kanker heeft, vat hij het idee op om de band nieuw leven in te blazen. Hij wil een ultiem album maken met 13 liedjes, als afscheidscadeau voor zichzelf en zijn fans.

Een releasedatum is nog niet bekend, de cast evenmin. Het scenario is van Will Reiser en Jonathan Prince, de regie is in handen van Jonathan Levine.

In 1998 trad hij toe tot de Rock and Roll Hall of Fame, in 2003 verscheen het laatste van zijn bijna twee dozijn studioalbums die hij met Fleetwood Mac vervaardigde. De groep, die het levenslicht zag in 1967, verwierf wereldsucces met hits als ‘Dreams’, ‘Go Your Own Way’ en ‘The Chain’. De Britse band kende eind jaren 70 zijn commercieel hoogtepunt met de release van ‘Rumours’, een album dat liefst 40 miljoen keer over de toonbank ging. Het staat zo tussen de meest verkochte platen aller tijden. In oktober 2019 viel het doek over de laatste wereldtournee van Fleetwood Mac, de eerste sinds de exit van Lindsey Buckingham.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top