Proximus ePro League : KRC Genk blijft in goede vorm

Nieuws | Woensdag vond de vijfde speeldag van de Proximus ePro League plaats. Die dag werd gekenmerkt door de afstraffing van KV Mechelen door het Standard de Liège van ShadooW, maar ook door de overwinning van KRC Genk. De Limburgse club neemt zo de leiding in het algemeen klassement.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Slechts enkele dagen na de vierde speeldag van het seizoen, stonden de spelers van de Proximus ePro League deze woensdagnamiddag opnieuw tegenover elkaar. Die werd lichtjes ingekort door twee uitgestelde wedstrijden, tussen RFC Seraing en KAS Eupen, en tussen STVV en Zulte Waregem.

OH Leuven en Ward Goethaert openden de competitie tegen het KRC Genk van Gilles Bernard. Aan het eind van de partij mocht die laatste vieren, met een score van 2-1. Ook het duel tussen Optimum (Union Saint-Gilloise) en Zak Bentato (RSC Anderlecht) eindigde op die score, in het voordeel van Anderlecht.

Na zijn eerste nederlaag van het seizoen tegen Union Sint-Gillis op speeldag vier, heeft Club Brugge zich tegen KV Kortrijk en Manse Bogaerts herpakt. Rudi Ekmen won met vier doelpunten tegen twee. Cercle Brugge kon dat scenario niet herhalen. Ondanks het overwicht van Oostende, kwam Cercle binnen enkele minuten terug tot een gelijkspel. Helaas voor Lars Depoorter bleek zijn inzet onvoldoende. De partij eindigde op een score van 3-4 in het voordeel van Oostende.

Zulte Waregem won de vijfde wedstrijd van de dag tegen Beerschot, dankzij een geweldige prestatie van hun speler Renzo. Standard de Liège en ShadooW deelden vervolgens de afstraffing van de dag uit aan het KV Mechelen van Miran. De partij eindigde op 4-0, waardoor Mechelen op de laatste plaats in het klassement komt te staan. KAA Gent en Royal Antwerp F.C. sloten de dag af met een gelijkspel. Eindstand: 1-1.

KRC Genk staat nu aan de leiding in het klassement, met 12 punten. Gilles Bernard heeft slechts één punt meer dan Standard de Liège. KAA Gent, Club Brugge, Anderlecht en Zulte Waregem delen de derde plaats, met 10 punten uit de eerste vijf matchen. Zoals je ziet, is alles nog mogelijk! De topploegen staan slechts een handvol punten van elkaar. De ploegen onderaan de ranglijst moeten daarentegen dringend punten beginnen verzamelen.

Afspraak op 2 februari om 13u, voor speeldag 6!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top