'C'mon C'mon': Joaquin Phoenix' grote terugkeer naar het witte doek

Films | In de nieuwste film van Mike Mills speelt Joaquin Phoenix een oom die met zijn neefje op een road trip gaat tijdens een familiecrisis. Een must-see in de bioscoop, zowel voor de prestatie van Joaquin Phoenix als die van Woody Norman, de jonge revelatie van het jaar.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit zwart-wit drama volgt het verhaal van Johnny (Joaquin Phoenix), een radiojournalist die werkt aan een project waarbij hij verschillende kinderen interviewt over hun dromen voor de toekomst. Zijn zus (Gaby Hoffmann), die voor haar zieke man (Scoot McNairy) zorgt, vraagt Johnny om op haar negenjarige zoontje Jesse (Woody Norman) te passen. Johnny neemt zijn neefje onder zijn hoede en gaat ermee op road trip door Amerika. Van Los Angeles tot New Orleans ontwikkelt zich een unieke band tussen de twee.

Dit is de terugkeer naar het witte doek van Joaquin Phoenix, die sinds zijn Oscarwinnende optreden in 'Joker' niet meer te zien is geweest in de cinema. Deze bijzonder ontroerende en prachtige film verkent de ijle banden tussen volwassenen en kinderen, het verleden en de toekomst. De film is geregisseerd door schrijver/regisseur Mike Mills, die ook 'Beginners' en '20th Century Women' schreef. Hij werd geïnspireerd om de film te schrijven door de relatie met zijn zoon. 

De film gaat over luisteren - echt luisteren - naar wat anderen te zeggen hebben. Johnny's taak is om kinderen te interviewen, om te peilen naar hun hoop en vrees voor de toekomst. Zijn neefje Jesse van negen is wat moeilijk en excentriek, en weigert om zich te laten interviewen, wat van Johnny een aanpak zal vergen die hij niet gewend is. De prestatie van Joaquin in deze film werd opnieuw geprezen, evenals die van zijn zus, Gaby Hoffman. Maar de echte openbaring van 'C'mon C'mon' komt van de jonge acteur Woody Norman, die volgens de Guardian "een van de meest opmerkelijke prestaties van het jaar" neerzette.

Om de twee hoofdrolspelers op deze road trip door de Verenigde Staten te begeleiden, heeft Mike Mills gekozen voor een relaxte en eclectische soundtrack: van klassiek tot opera, via Lou Reed en Lee Scratch Perry. 

Je kan 'C'mon C'mon' vanaf vandaag bekijken in de cinema.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top