De perfecte series en films om het weekend mee door te komen

Kids | Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Dan kan Proximus Pickx je helpen. Iedereen heeft wel eens een weekend in de zetel verdiend, en wat is er beter dan de leukste kijktips om die paar dagen te vullen? 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Troy

Tijdens een bezoek aan de Spartaanse koning Menelaus valt de Trojaanse prins Paris voor Menelaus' vrouw, Helen, en neemt haar mee terug naar Troje. Menelaus' broer, koning Agamemnon, heeft al elk leger in Griekenland verslagen en gebruikt de woede van zijn broer als voorwendsel om de oorlog te verklaren aan Troje, het laatste koninkrijk dat zijn controle over de Egeïsche Zee in de weg staat.

Dit epos is gebaseerd op de ‘Ilias’ van Homerus en brengt de strijd tussen de oude koninkrijken Troje en Sparta in beeld. De film heeft een ensemble cast onder leiding van Brad Pitt, Eric Bana, en Orlando Bloom.

Bekijk ‘Troy’ op vrijdag 28 januari om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Black

Het tienermeisje Mavela is lid van de gevreesde Brusselse jeugdbende 'Black Bronx'. Op een dag wordt ze verliefd op de Marokkaanse jongen Marwan die tot de rivaliserende gang '1080' behoort. Maar in de harde wereld van de stadsbendes is er geen plaats voor romantiek. Mavela en Marwan worden door hun omgeving brutaal gedwongen om afstand te doen van hun verboden liefde en trouw te blijven aan hun bende.

Black is geschreven en geregisseerd door Adil El Arbi en Bilall Fallah. Het duo baseerde de film op de boeken ‘Black’ and ‘Back’ van wijlen Dirk Bracke.

‘Black’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Zaterdag: The Next Three Days

Het leven van John en Lara Brennan is miserabel nadat ze is veroordeeld voor een moord die ze naar eigen zeggen niet heeft gepleegd. Drie jaar later worstelt John nog steeds met het combineren van werken en hun zoon alleen opvoeden, maar probeert hij tegelijkertijd ook nog steeds de onschuld van zijn vrouw te bewijzen. Wanneer haar laatste beroep wordt afgewezen, wordt Lara suïcidaal, waardoor John gedwongen wordt te grijpen naar de enige optie die hij nog heeft: haar uit de gevangenis breken.

'The Next Three Days' is een Amerikaanse thriller uit 2010, geschreven en geregisseerd door Paul Haggis, met in de hoofdrollen Russell Crowe en Elizabeth Banks. Het is een remake van de Franse film ‘Pour elle’ uit 2008 van Fred Cavayé en Guillaume Lemans.

Bekijk ‘The Next Three Days’ op zaterdag 29 januari om 21u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

The Royal Treatment

Wat is er beter dan een avondje zwijmelen bij een mierzoete romantische komedie? Netflix’ nieuwste aanwinst in dat genre gaat over een kapster uit New York die met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. Dat is voor ze de kans krijgt om op de bruiloft van een charmante prins te werken. Wanneer de vonken overspringen tussen de twee, worden liefde en plicht op de proef gesteld. Wat moeten ze doen nu de bruiloft nadert?  

‘The Royal Treatment’ is een Amerikaanse romantische komedie, geregisseerd door Rick Jacobson, met Laura Marano (‘The Perfect Date’) als kapster Izzy en Mena Massoud (‘Aladdin’) als prins Thomas.

Ontdek ‘The Royal Treatment’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Zondag: Taboe

In ‘Taboe’ nodigt Philippe Geubels elke week een groep mensen uit waar je eigenlijk niet mag om lachen. Samen met hen spendeert hij een paar dagen alleen en zoekt hij de grenzen van humor op, om daarna een comedyshow in elkaar te boksen over hun situatie. Het eerste seizoen van de human interestreeks werd genomineerd voor een Emmy Award in 2019.

Deze week trekt Philippe naar de Gaumestreek met vier mensen die hebben geworsteld met een verslaving: Jolan, Mandy, Lawrence en Davy. Ze bezoeken het Bastogne War Museum, het Kasteel van La Roche-en-Ardenne en gaan voor wat fysieke inspanning tijdens het muurklimmen. Ondanks de zware thematiek wordt er bijzonder veel gelachen.

Bekijk ‘Taboe’ op zondag 30 januari om 20u00 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Flushed Away

Om de kinderen nog een laatste keer te verwennen dit weekend, kan je zondagavond samen naar ‘Flushed Away’ kijken. Deze animatiefilm uit 2006 werd geregisseerd door David Bowers en Sam Fell, en als hoofdrolspelers hoor je er de stemmen van onder anderen Hugh Jackman en Kate Winslet.

Het verhaal gaat over de muis Roddy, die al heel zijn leven in een penthouse in een dure wijk van Londen woont. Althans, tot een inbreker hem op een dag door het toilet spoelt. Via het riool komt Roddy in de onderbuik van de stad terecht. De aristocratische Roddy weet niet hoe hij er moet overleven, maar ontmoet gelukkig Rita, die belooft om hem naar huis te brengen.

‘Flushed Away’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top