Nieuw op Netflix in februari: van educatieve animatie tot documentaires over legendes

Nieuws | Ook in februari heft streamingplatform Netflix weer een pak nieuwe, spannende releases voor je klaarstaan. Duik in de nieuwe leerrijke animatie, schrikwekkende horror en legendes als Neymar, Kanye West en de Vikings.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ada Twist, Scientist

De achtjarige multigetalenteerde Ada is terug voor een tweede seizoen van ‘Ada Twist, Scientist’. Samen met haar beste vrienden, de ingenieur Rosie en de architect Iggy, lost ze tal van problemen op en leert ze over de wereld.

Deze animatieserie werd ondersteund door Barack en Michelle Obama, die samen met de scenaristen jonge kijkers willen laten kennismaken met wetenschap. Ze baseerden zich op de kinderboeken van Adrea Beaty en laten de wetenschappelijke vakken origineel uit de hoek komen.

Ontdek het tweede seizoen van ‘Ada Twist, Scientist’ vanaf 25 januari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Neymar: The Perfect Chaos

De Braziliaanse stervoetballer Neymar geeft altijd alles op het veld, zowel op sportief vlak als wanneer het op controversiële fratsen aankomt. Maar wie is de man achter de voetballer die al de belangrijkste voetbalprijzen ter wereld won? Dat is de vraag waarop de driedelige docuserie ‘Neymar: The Perfect Chaos’ een antwoord probeert te geven.

De documentairemakers schetsen zijn verhaal vanaf de eerste stappen bij de Braziliaanse club Santos, tot zijn gloriedagen bij Barcelona, Paris Saint-Germain en het nationale elftal van zijn thuisland. Sterspelers en collega’s als David Beckham, Lionel Messi en Kylian Mbappé komen ook aan bod.

Ontdek ‘Neymar: The Perfect Chaos’ vanaf 25 januari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Raising Dion

De dramaserie ‘Raising Dion’ is gebaseerd op de gelijknamige comicreeks van Dennis Liu. Daarin moet Nicole na de dood van haar echtgenoot alleen haar zoontje Dion opvoeden, en dat wordt er niet makkelijker op wanneer het kleine jongentje bijzondere krachten begint te tonen. Hij zou wel eens de volgende superheld kunnen zijn, maar dan moet Nicole zijn krachten nog even voor de buitenwereld verborgen houden. Niet iedereen heeft het namelijk goed met hem voor. Intussen probeert Nicole ook uit te vissen waar die bijzondere krachten vandaan komen.

Het eerste seizoen smaakte na de release in 2019 naar meer, dus besloot Netflix om een tweede te bestellen. Er komen acht nieuwe afleveringen uit met acteur Michael B. Jordan als executive producer.

Ontdek het tweede seizoen van ‘Raising Dion’ vanaf 1 februari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Inventing Anna

Anna Sorokin deed zich van 2013 tot 2017 voor als Anna Delvey, een rijke Duitse erfgename. Met smoesjes wurmde ze zich binnen in de high society van New York en zette ze de Anna Delvey Foundation op, een organisatie waarvoor ze miljoenen ophaalde bij verschillende banken, zogezegd om goede doelen en de kunstwereld te steunen. Haar bizarre en intrigerende exploten werden aan het daglicht gebracht en uitvoerig beschreven in het artikel ‘How Anna Delvey Tricked New York’s Party People’ in het magazine New York.

Netflix en producer Shonda Rhimes kochten de filmrechten van dat artikel op en herwerkten het tot een negendelige miniserie. In de hoofdrol zullen we Julia Garner zien, die bekend werd dankzij haar rol in het pas beëindigde ‘Ozark’.

Ontdek ‘Inventing Anna’ vanaf 11 februari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

jeen-yuhs: A Kanye Trilogy

In maar liefst 280 minuten, opgedeeld in drie hoofdstukken, vertelt Clarence ‘Coodie’ Simmons, die Kanye West al lang met zijn camera volgt, het verhaal van de verafgode (niet in het minst door zichzelf) rapper. De titel spreek je uit als ‘genius’, dus je zou makkelijk kunnen denken dat dit epos vooral bestaat om West onkritisch met tonnen lof te overladen, maar dat is niet het geval.

De film kroniekt de hele carrière, van zijn bescheiden begindagen, toen hij overal het deksel op de neus kreeg en op het punt stond om de handdoek in de ring te gooien, tot het wereldwijde succes en de mentale problemen die onvermijdelijk met zo’n spectaculaire rise to fame gepaard gaan. En in het geval van Yeezy zijn die mentale problemen al breed uitgesmeerd in de media. Dankzij deze film leer je het verhaal achter de virale clips van zijn meest megalomane uitspattingen.

Ontdek ‘jeen-yuhs: A Kanye Trilogy’ vanaf 16 februari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Texas Chainsaw Massacre

De legendarische slasherfilm ‘The Texas Chainsaw Massacre’ uit 1974 staat nog steeds te boek als een echte klassieker die het filmlandschap voor eens en voor altijd veranderde. Filmmaker Tobe Hooper probeerde de bloederige scènes in de film zo veel mogelijk in te perken om een gustigere rating te krijgen, maar de ongemakkelijke sfeer doordrenkte zozeer elk element van de prent dat toch enkel volwassenen de film mochten zien. In onder andere Australië, Brazilië, Finland, Frankrijk, IJsland, Ierland, Singapore en het toenmalige West-Duitsland was de film minstens tijdelijk verboden. Dat alles zorgde ervoor dat de prent snel uitgroeide tot een ware cultfilm en het enorme succes leidde tot verschillende sequels.

Die sequels, de ene al bedenkelijker dan de andere, worden overboord gegooid door ‘Texas Chainsaw Massacre’, de nieuwe Netflix-film die een direct vervolg is op het origineel van Tobe Hooper. Daarin komt een nieuwe groep vrienden op het pad van Leatherface, de horrormoordenaar die Harlow, Texas onveilig maakt. We zien ook Sally Hardesty terug, de enige overlever van het originele verhaal.

Ontdek ‘Texas Chainsaw Massacre’ vanaf 18 februari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Vikings: Valhalla

De historische dramaserie ‘Vikings’ vergaarde tussen 2012 en 2020 een trouwe schare fans. De serie over de exploten van de notoire Viking Ragnar Lothbrok en zijn opmars tot Scandinavische koning werd in zes seizoenen verteld. De fans kregen er echter maar geen genoeg van, dus keert ‘Vikings’ nu terug met een sequelserie, getiteld ‘Vikings: Valhalla’. Die speelt zich honderd jaar na de eerste serie af.

In de nieuwe serie is het tijdperk van de Vikings bijna voorbij. De spanningen met het Engelse koninkrijk lopen hoog op en intern kunnen de Noormannen zich door verschillende geloofsovertuigingen niet met elkaar verzoenen. We zien hoe Leif Erikson, Freydís Eiríksdóttir en Harald Hardrada op een epische reis vertrekken, doorheen slagvelden, op zoek naar een nieuwe wereld.

Ontdek ‘Vikings: Valhalla’ vanaf 25 februari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top