Kansas City is voortaan de publieksfavoriet in de NFL

Sport | Momenteel zijn nog vier teams in de running voor een deelname aan de langverwachte Superbowl die op 14 februari in Los Angeles zal plaatsvinden. Na een knotsgekke wedstrijd tegen de Buffalo Bills zijn de Kansas City Chiefs favoriet in de AFC Conference tegen de Bengals. In de NFC Conference gooien de Rams hoge ogen: als zij de 49ers verslaan, zouden ze Super Sunday op het thuisveld kunnen spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zondag 30 januari: Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals (21u op Eleven Sports 2)

De wedstrijd tussen Kansas City en Buffalo Bills, die eindigde met een score van 42-36, had ongetwijfeld Super Bowl-allures. De Chiefs stonden met 33-36 achter en nog 13 seconden op de klok, maar ze slaagden erin om hun reserves aan te boren om op het laatste moment een velddoelpunt te scoren. Hierdoor eindigde de wedstrijd met verlengingen. Zoals zo vaak maakte Patrick Mahomes in die verlengingen het verschil door de bal in de handen van Travis Kelce in het doelgebied te leggen. Kansas City zegeviert en mag voor de vierde keer op rij zijn kans in de AFC Conference Finals wagen, voordat ze mogelijk voor de derde keer op rij een Super Sunday mogen spelen.

Als ze Super Sunday willen meemaken, zullen ze wel de Bengals moeten afschudden. Die laatsten wisten onverwacht te winnen op het veld van de Tennessee Titens in de play-offs. Cincinnati had zijn redding te danken aan een trap van Evan McPherson bij het verstrijken van de tijd. Hoewel het alweer 31 jaar geleden was dat ze een play-off-wedstrijd hadden gewonnen, hebben Joe Burrow en zijn ploeg dit jaar twee overwinningen aan elkaar gerijgd. Misschien behalen ze deze zondag in Missouri hun derde overwinning?

Zondag 30 januari: Los Angeles Rams - San Francisco 49ers (12u30 op Eleven Sports 2)

Ook de Rams hebben een prestatie van formaat geleverd door de titelverdediger te verslaan. Coach Tom Brady zag zijn droom om een ??achtste Super Bowl te winnen in rook opgaan nadat zijn Buccaneers thuis met 27-30 werden verslagen. Tampa bay stond 18 minuten voor het einde van de wedstrijd met 3-27 voor en rekende zich al rijk, maar dat was gerekend buiten een geniaal velddoelpunt van Matt Gay op de laatste seconde. Bijgevolg is Los Angeles nu één stap verwijderd van de 56e Super Bowl-finale op 13 februari in het gloednieuwe SoFi Stadium.

Alleen de San Francisco 49ers kunnen hen nog van dit magisch moment beroven. Nadat ze de Dallas Cowboys wisten af te schudden, namen de Californiërs in de vorige ronde de maat van de Green Bay Packers die terugkeerden naar hun play-offs. Robbie Gould was de held van het spel en schoot op het laatste moment tussen de palen. De 49ers hielden de spanning erin tot op het laatste moment!

Volg de NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top