RWDM zonder De Camargo en co op zoek naar seizoensrecord van Westerlo... tegen Westerlo

Challenger Pro League | Dinsdagavond staat de uitgestelde topper tussen competitieleider KVC Westerlo en het als derde gerangschikte RWDM op de planning.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor Westerlo wordt het pas de tweede match in bijna twee maanden tijd. Begin december werd de match op RWDM uitgesteld waarna er nog een gelijkspel volgde tegen rode lantaarn Virton. Na een lange winterstop werd ook de eerste match van 2022 uitgesteld door een Coviduitbraak bij opponent SK Deinze. De honger zal dus groot zijn bij de Kempenaars om de race richting titel verder te zetten.

Maar er zullen ook wel wat twijfels zijn. Het spel was in de laatste matchen niet meer zo dominant en voor de clash in het Edmond Machtensstadion moet coach Jonas De Roeck naast de geblesseerde Tuur Dierckx ook nog Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus missen. Beiden waren normaliter geelgeschorst tegen Deinze, maar doordat die match werd uitgesteld moeten ze de clash tegen RWDM missen.

Recordjacht

Thuisploeg RWDM gaat op zoek naar een negende wedstrijd zonder nederlaag. De Brusselaars zouden daarmee het seizoensrecord van Westerlo kunnen evenaren. Het competitierecord is nog wel een eindje weg. Dat staat op naam van Union. De stadsgenoot bleef vorig seizoen 16 wedstrijden ongeslagen en die reeks werd toen pas gestopt door het seizoenseinde.

Coach Vincent Euvrard zal het tegen Westerlo wel moeten doen zonder zijn nieuwkomers. De Camargo en co waren nog niet aangesloten toen de match tegen Westerlo oorspronkelijk gepland was en mogen dus niet meespelen. Nangis zit zijn tweede schorsingsdag uit na zijn rode kaart tegen Lierse Kempenzonen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top