Proximus ePro League: Eerste nederlaag voor Club Brugge

Nieuws | Deze zaterdag vond de vierde speeldag van de Proximus ePro League plaats. KAA Gent en KRC Genk wonnen ruim, maar ook Union Sint-Gillis steeg naar de top van het klassement. KV Mechelen staat nog steeds onderaan in het klassement, met nul punten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De vierde dag van de Proximus ePro League, het Belgisch FIFA-kampioenschap, vond voor de verandering plaats op zaterdag in plaats van woensdag. Deze aanpassing was noodzakelijk om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de Jupiler Pro League, de Belgische eerste divisie waartoe alle deelnemende clubs behoren.

De dag begon met een overwinning van Renzo (Zulte Waregem) tegen het OH Leuven van Ward Goethaert. Die 1-0 bracht hen weer naar een comfortabele plaats in de bovenste regionen van het klassement.

Union Saint-Gilloise stijgt in het klassement

Vervolgens nam Zak Bentato, de vertegenwoordiger van RSC Anderlecht, het op tegen Cercle Brugge. Anderlecht maakte een einde aan de reeks gelijke spelen van de Brugse Lars Depoorter door met 3-2 te winnen.

De toeschouwers van de officiële streams werden daarna getrakteerd op twee ruime overwinningen: KRC Genk van Gilles Bernard tegen KV Mechelen en KAA Gent tegen Bryan Moeyaert (KV Oostende). Beide wedstrijden eindigden met een duidelijke vier tegen nul. Royal Antwerp en Sint-Truiden speelden vervolgens met 1-1 gelijk.

Rudi Ekman van Club Brugge leed daarna zijn eerste nederlaag van het seizoen. Hij verloor van het Union Sint-Gillis van Optimum met 2-1. KV Kortrijk verloor in de middenmoot van Sporting Charleroi. KAS Eupen en ShadooW (Standard de Liège) sloten de dag af met een 1-1 gelijkspel.

Dankzij de overwinning komen Optimum en Union Saint-Gilloise weer aan de leiding. Zij worden vergezeld door KAA Gent en KRC Genk, die ook een sterke prestatie neergezet hebben in de vierde week. Zullen ze in staat zijn om dat vol te houden? Ontdek het op woensdag 26 januari!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top