HLTV onthult ranking van beste spelers van 2021

Door Proximus

Deel dit nieuws

Naar goede gewoonte heeft de CS:GO-nieuwssite HLTV zijn rangschikking van de beste 20 spelers van het jaar vrijgegeven. De lijst werd gedurende twee weken beetje bij beetje onthuld, en afgelopen zondag werd de top drie bekendgemaakt. Die werd gedomineerd door de Oekraïner Aleksandr “s1mple” Kostyliev.

De gespecialiseerde nieuwssite HTLV is de referentie in de CS:GO-wereld en heeft, zoals elk jaar, zijn rangschikking van de twintig beste spelers van 2021 gepubliceerd. Vanaf 3 januari werd elke dag een speler bekendgemaakt. We moesten dus tot 22 januari wachten om de top drie te ontdekken. Het podium werd onthuld tijdens de allereerste HLTV Award Show, live uitgezonden op Twitch.

s1mple passeert ZywOo

Dit was het duel waar iedereen op zat te wachten. Ze namen het hele jaar lang allebei deel aan de finales van de meest prestigieuze evenementen van de esport. Wie zou de eerste plaats op het podium innemen, de Oekraïner s1mple of het Franse wonderkind ZywOo?

De AWPer van NAVI werd gekozen als nummer één. Dat team, altijd geleid door een geweldige s1mple, heeft dit jaar verschillende knappe prestaties geleverd. IEM Cologne, de PGL Major – zonder ook maar één map te verliezen – of de Intel Grand Slam: het team was afgelopen seizoen onstopbaar.

Maar het is vooral dankzij zijn indrukwekkende statistieken dat de 24-jarige Oekraïner bovenaan staat en na twee jaar eindelijk zijn nemesis ZywOo heeft ingehaald. Bijvoorbeeld, zijn gemiddelde van 0,88 kills per ronde, een algemene rating van 1,35 en een verschil tussen zijn kills en deaths van +1487.

De statistieken van s1mple in 2021 – © HLTV

Met ZywOo op plaats twee, eindigt de Bosniër Nikola “NiKo” Kovac op de derde plaats in het klassement. Ondanks een gebrek aan titels in 2021 heeft de rifler van G2 Esports zich toch kunnen tonen, door twee keer een trofee mis te lopen tegen s1mple en NAVI.

Ook noemenswaardig is de prijs voor Heroic’s Casper “cadiaN” Møller voor zijn beslissende clutch tegen Gambit Esports in de ESL Pro League Season 13-finale. Zijn actie, die Heroic de titel bezorgde, leverde hem de prijzen voor beste clutch en beste highlight van het seizoen op.

Het volledige HLTV-klassement van 2021

 1. Aleksandr “s1mple” Kostyliev ????
 2. Mathieu “?ZywOo?” Herbaut ????
 3. Nikola “NiKo” Kovac ????
 4. Dmitry “sh1ro” Sokolov ????
 5. Sergey “?Ax1Le?” Rykhtorov ????
 6. Abay “HObbit” Khasenov ????
 7. Denis “electroNic” Sharipov ????
 8. Mareks “YEKINDAR” Galinskis ????
 9. Valeriy “?b1t?” Vakhovskiy ????
 10. Dzhami “?Jame?” Ali ????
 11. Nicolai “device” Reedtz ????
 12. Nemanja “huNter-” Kovac ????
 13. Benjamin “blameF” Bremer ????
 14. Keith “NAF” Markovic ????
 15. Kaike “KSCERATO” Cerato ????
 16. Martin “stavn” Lund ????
 17. Russel “Twistzz” Van Dulken ????
 18. Robin “ropz” Kool ????
 19. Jonathan “?EliGE?” Jablonowski ????
 20. Helvijs “broky” Saukants ????

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top