Treviso wil verder geschiedenis schrijven in de Champions League

Basketbal | In de Basketball Champions League beginnen ze aan de volgende fase. Er blijven nog zestien teams over die zullen bepalen wie de eindstrijd gaat winnen. Baxi Manresa neemt het vanavond om 20u45 op tegen het Italiaanse Treviso.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De zestien ploegen werden onderverdeeld in vier groepen van vier ploegen. In Groep J vinden we Baxi Manresa, Tofas Bursa, Nutribullet Treviso en Darussafaka terug. Voor Treviso is het alvast een speciaal seizoen.

De Italianen zijn bezig aan hun eerste Europese campagne sinds de club in 2012 werd opgericht. Zij wisten in de vorige ronde Lavrio over twee wedstrijden uit te schakelen. De eerste wedstrijd werd in eigen huis gewonnen met 87-72, op verplaatsing werd het 78-90.

Trainer Massimiliano Menetti liet aan La Tribuna di Treviso weten dat de Champions League de kers op de taart is. De competitie primeert, maar hij wil met zijn team ook presteren in Europa. Niks moet, alles mag. "We moeten in de Champions League spelen met de mindset dat we niets te verliezen hebben. In de competitie is het wel van moeten", zei de coach.

Oostende

In de Champions League is het ook uitkijken naar een aantal spelers. Bij Baxi Manresa hebben ze met de 39-jarige Rafa Martinez een brok ervaring in hun rangen. Hij is echter niet de oudste speler in de Champions League, die eer is weggelegd voor de 40-jarige Tremmell Darden van Riesen Ludwigsburg.

Tot slot nog een weetje over Filou Oostende, dat in zijn eerste partij in actie komt tegen Unicaja. De kustploeg heeft de langste ploeg van de reeks met een gemiddelde van 201,4 cm.

Volg de wedstrijd van Baxi Manresa tegen Nutribullet Treviso vanavond vanaf 20u45 op Sport 10, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top