Helft van winterkoopjes meteen in de basis bij 1B-teams; slechts drie bleven 90 minuten op het veld

D1B Pro League | Met slechts twaalf speeldagen op de agenda, moeten 1B-winterkoopjes eigenlijk een directe impact hebben om succesvol te zijn. Op de eerste speeldag van 2022 bleken vooral Waasland-Beveren, Lierse K. en Virton over spelers te beschikken die meteen in de basis gedropt konden worden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De 1B-teams die in het afgelopen weekend in actie kwamen, hadden voor de start van de speeldag samen 16 spelers gehaald tijdens de winterbreak. Acht van die spelers stonden al meteen in de basis; maar slechts vier bleven ook de hele match tussen de lijnen.

Bij Lierse Kempenzonen debuteerde de enige wintertransfer als titularisdoelman. Teunckens speelde een sterke partij en bleef vanzelfsprekend 90 minuten tussen de lijnen. Bij RWDM mocht De Camargo 90 minuten meevoetballen tegen Lommel terwijl ook Al Badaoui meteen een volledige match afbokste bij Waasland-Beveren.

Het Virtonese trio dat aan de aftrap kwam (Mendy, Mbombo, Sidibé) hield het iets meer dan een uur uit en werd dan gewisseld en ook Da Costa en Gillet konden nog geen volledige match aan bij Waasland-Beveren. Zij werden in de loop van de tweede helft gewisseld. Al was de match toen ook al wel gespeeld.

Martinez was het enige winterkoopje dat mocht invallen. Hij debuteerde bij Lommel met nog 27 minuten op de klok. Ook Montes (RWDM) mocht hopen op zijn eerste speelminuten bij zijn nieuwe club, maar hij bleef uiteindelijk 90 minuten aan de bank gekluisterd.

Kurdic (RWDM), Vorogovskiy (RWDM), Caue (Lommel), Rémy (Virton), Ribeiro (Waasland-Beveren) en Baldé (Waasland-Beveren) waren er om diverse redenen nog niet bij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top