Lierse K. schorst aanvoerder Alexander Maes en zet hem terug naar de B-kern

D1B Pro League | De kans lijkt quasi onbestaande dat we Alexander Maes dit seizoen nog in het shirt van Lierse Kempenzonen zullen zien. De aanvoeder van de Pallieters werd voor onbepaalde duur naar de B-kern gezet ten gevolge van een disciplinaire schorsing.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Maes kwam afgelopen zomer toe op het Lisp en wierp zich quasi meteen op als voortrekker van het elftal. De voormalige middenvelder van Beerschot kreeg de aanvoerdersband toegeschoven en stond in bijna alle wedstrijden aan de aftrap. Maar nu lijkt het huwelijk tussen Maes en Lierse K. abrupt ten einde gekomen.

"Alexander Maes was vanavond niet van de partij in Moeskroen, wegens disciplinaire redenen", klinkt het bij Lierse Kempenzonen. "Het clubbestuur heeft deze beslissing genomen na overleg met de technische staf. Maes wordt voor onbepaalde duur naar de B-kern gestuurd. De club zal zich van verdere commentaar onthouden."

Het is niet voor het eerst dat Maes op een minder fraaie manier in het nieuws komt. Ook bij Beerschot deed hij wel eens fratsen die niet strookten met de clubfilosofie. Dat zorgde er toen ook mee voor dat zijn contract eenzijdig verbroken werd. Toen zouden het niet naleven van coronamaatregelen en het besmeuren van de club aan de bron gelegen hebben van de scheiding. Al heeft Maes dat zelf altijd ontkend.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top