Elise Mertens neemt het op tegen Danielle Collins voor een plek in de kwartfinales van de Australian Open

Sport | De Belgische nummer 1 Elise Mertens speelt vanavond haar wedstrijd om een plek in de kwartfinales van de Australian Open te bemachtigen. Tegenover haar staat de Amerikaanse Danielle Collins.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Voor de zestiende keer op rij bereikte Elise Mertens de zestiende finales van de Australian Open. Mertens tenniste zich ook verder naar de achtste finales en moet nu aan de bak om een plaats in de kwartfinales te veroveren. Dat doet onze landgenote in de nacht van zondag op maandag, in Melbourne neemt ze het dan op tegen de Amerikaanse Danielle Collins

Op een persconferentie blikte Mertens al vooruit naar het duel. “Mijn tegenstander heeft een erg krachtige slag dus ik zal waakzaam moeten zijn. Ze is ook mentaal verschillend dan ik, want ze is erg gemotiveerd.” Maar Mertens gaat met vertrouwen de wedstrijd tegemoet. “Deze tweede week is geen nieuw toernooi, ik heb al drie wedstrijden gewonnen en kon dus al wat vertrouwen opbouwen. Mijn energie is misschien al iets lager, maar dat is voor mij geen probleem. Mentaal is het een ander verhaal, want ik ben gemotiveerd en hoop beter te doen."

Danielle Collins speelt erg expressief

Collins is 28 jaar oud en kent de Australian Open goed, ondanks dat ze pas in 2019 voor het eerst aan de start kwam. Dat jaar bereikte ze ook meteen de halve finale, waarin ze werd uitgeschakeld door Petra Kvitova. De voorbije twee jaar werd ze telkens in de tweede ronde naar huis gestuurd. Collins gaat de wedstrijden van de tweede week in na een zeer lastige overwinning tegen  de jonge Deense Clara Tauson, 4-6, 6-4, 7-5 na een achterstand van 6-4, 4-2.

Maar de Amerikaanse staat vooral bekend om haar grondspel en karakter. Ze aarzelt niet om zich uit te spreken tegen beslissingen van scheidsrechters en dweept soms met de grens van het correcte. Ze werd pas prof in 2016 nadat ze eerst een universitaire carrière voltooide. Collins haalde een bachelor  in mediasociologie en een master in bedrijfskunde, maar stort zich nu volledig op het proftennis.

In de volgende ronde treft Mertens of Collins de winnares van de partij tussen Simona Halep en Alizée Cornet. De kwartfinale ziet er op papier dan ook meer dan mooi uit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top