Selectienieuws zondagmatchen 1B: schorsingen, blessures, administratieve problemen en... Covid-19!

D1B Pro League | Zondag staan er met Virton - Waasland-Beveren en Moeskroen - Lierse Kempenzonen nog twee interessante duels op de 1B-agenda. Virton wil de rode lantaarn doorgeven aan Lommel terwijl Waasland-Beveren haar tweede stek wil heroveren. Moeskroen en Lierse K. vechten om drie punten die hen de mogelijkheid geven om meer naar boven dan naar beneden te kijken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Bij Virton en Waasland-Beveren kwamen er deze winter al enkele nieuwkomers, maar niet alle aankoopjes zullen er meteen bij zijn op de eerste speeldag van 2022. Zo is Rémy nog onzeker bij Virton. De 30-jarige Fransman zal pas in extremis zijn fitheid kunnen testen. Ook achter de naam van Aabbou staat een vraagteken. Droehnle is nog wel zeker out.

Waasland-Beveren moet het in Luxemburg zien te rooien zonder twee van de drie offensieve nieuwkomers. Ribeiro blesseerde zich op training en is twee weken out; Baldé is nog niet speelgerechtigd. Gillet en Al Badaoui zijn wel geselecteerd. Faucher en Edmundsson liggen ook nog in de lappenmand terwijl Vukotic nog niet 100% fit is. Kablan is dan weer roodgeschorst.

Moeskroen werd de voorbije weken geteisterd door Covid-19 én door loonsachterstanden met stakingen tot gevolg. Het is dan ook nog wat koffiedik kijken welke spelers voor de volle 100% fit zullen zijn voor de match tegen Lierse K. De langdurig geblesseerde Gueye zal er al zeker niet bij zijn, maar voor het overige kan Jeunechamps in principe wel op zijn voltallige kern rekenen.

Bij Lierse K. zit Bitsindou een gele schorsingsdag uit terwijl Kieboom nog geblesseerd is. Ook bij de Pallieters loert Covid-19 om de hoek waardoor de defenitieve selectie pas in de loop van zondag bekend gemaakt zal worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top