Vijf verrassende weetjes over actrice Toni Collette

Series | De Australische actrice Toni Collette brak door met haar rol in ‘Muriel's Wedding’ in 1994. Daarna werd ze een gevestigde waarde in Hollywood met rollen in ‘The Sixth Sense’, ‘Little Miss Sunshine’ en ‘United States of Tara’. De 49-jarige actrice, die tegenwoordig te zien is op het witte doek in ‘Nightmare Alley’, heeft onder meer een Emmy en een Golden Globe op haar palmares staan. Proximus Pickx somt vijf verrassende wist-je-datjes op over Collette.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kinderboekenauteur

De moeder van twee ging in zee met illustratrice Emma Magenta voor haar eerste kinderboek: ‘Planet Yawn’, een bedverhaaltje over een jongen die niets wil delen. "Een zachte, niet-didactische verkenning van de milieuproblemen die onze planeet teisteren", zo beschreef Booktopia het boek.

Ze veinsde appendicitis

Als tiener veinsde ze appendicitis, een ontsteking van de blindedarm, op zo’n overtuigende wijze dat artsen zich genoodzaakt voelden om haar appendix te verwijderen. “Het is zo gênant”, vertelde Collette in een interview. “Ik weet niet waarom ik dat gedaan heb, en ik verontschuldig me bij mama en papa.”

Ze dringt aan op audities

Collette kreeg de hoofdrol in de tv-serie ‘United States of Tara’ in de schoot geworpen van regisseur Steven Spielberg. Ze hoefde zelfs geen auditie te doen. Desalniettemin krijgt ze niet graag rollen cadeau op basis van haar status: “Ik hou er niet van als ik gecast word puur op basis van mijn verdiensten. Daarom zal ik eens om de zoveel tijd aandringen op een auditie. Ik wil mezelf graag bewijzen.”

Zangeres

Collette heeft een muziekalbum op haar naam staan: ze is sinds 2006 de leadzangeres en frontvrouw van de band Toni Collette & The Finish. Haar echtgenoot, Dave Galafassi, is ook lid van de band. Hun debuutalbum, ‘Beautiful Awkward Pictures’, verscheen in 2006.

Ze bedankte voor de hoofdrol in ‘Bridget Jones’ Diary’

Collette had de ster kunnen zijn van ‘Bridget Jones’ Diary’. Rond de millenniumwisseling was ze een onbekende naam bij het internationale filmpubliek – ze verscheen toen nog vooral in Australische producties. Ze kreeg de hoofdrol aangeboden in de populaire romcom uit 2001, maar weigerde die wegens een te drukke agenda. Ze speelde toen namelijk de hoofdrol in de musical ‘The Wild Party’ op Broadway. Uiteindelijk ging de hoofdrol in ‘Bridget Jones’ Diary’ naar Renée Zellweger, waarna de film uitgroeide tot een absolute kaskraker.

'Miss You Already' en 'Dream Horse' zijn beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Ontdek 'Unbelievable' en 'Wanderlust' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Ontdek 'Little Miss Sunshine' en 'In Her Shoes' nu op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top