Leidt Aleksandar Mitrovic Fulham naar de Premier League?

Voetbal |

Sinds Aleksandar Mitrovic van Anderlecht naar Engeland vertrok, wisselde hij hoogtes af met laagtes. Zijn seizoenen zijn er wisselvallig geweest, maar dit jaar is de Serviër in uitstekende vorm in de tweede klasse. Dankzij zijn doelpunten lijkt Fulham op weg naar de Engelse topdivisie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit seizoen is iedereen in het Championship, de op één-na-hoogste divisie in het Engelse voetbal, het over een ding eens: de klasse van Aleksandar Mitrovic. De Serviër is de topscorer van de competitie met 27 doelpunten in 25 wedstrijden. Indrukwekkende statistieken waardoor Fulham, zijn club sinds januari 2018, kan dromen van een terugkeer naar de Premier League. Voor de voormalige Anderlecht-speler zou het ook opnieuw een manier zijn om te laten zien dat hij het talent heeft om in de beste competitie ter wereld mee te kunnen spelen.

Voor Mitrovic, die in 2018 en in het seizoen 2019-2020 al van de Engelse tweede devisie had geproefd, zijn het ongelooflijke statistieken. Dit seizoen heeft hij met zijn 27 doelpunten zijn doelpuntenrecord (26) uit het seizoen 2019-2020 al verbroken. Maar toen had hij 41 wedstrijden om tot zoveel doelpunten te komen. Om maar te zeggen dat als hij op dit elan verder doet, hij makkelijk zijn vorige record zal verpulveren.

Regulariteit

Vorig jaar, in de Premier League, scoorde Aleksandar Mitrovic slechts drie doelpunten. Fulham was zwak, het ontbrak de Serviër aan regelmaat en de Londenaren degradeerden logischerwijs naar het Championship. Met zijn 27 jaar lijkt Mitrovic eindelijk stabiliteit in zijn spel te hebben gevonden en is hij bijzonder regelmatig.

Sinds het begin van het seizoen zijn er slechts 8 competitiewedstrijden waarin hij niet heeft weten te scoren. Bovendien heeft de spits nog nooit meer dan 2 wedstrijden op rij niet gescoord. Een andere kleine statistiek die het belang van Mitrovics doelpunten aantoont, is dat Fulham uit die 8 wedstrijden zonder een doelpunt van Mitrovic slechts 6 punten pakte. Een regelmatige Mitrovic betekent een regelmatig Fulham en dus een Fulham dat bovenaan staat.

Pletwals

Sinds het begin van het seizoen, begin januari, is Fulham in zeer, zeer goede vorm. Precies zoals Mitrovic. Blackpool, dat zaterdag naar de Londense club afreist (16u00, Eleven Sports 1), heeft redenen genoeg tot bezorgdheid. Fulham heeft zijn fans inderdaad een regen van doelpunten geboden: 7 op Reading, 6 tegen Bristol en Birmingham.

In die drie wedstrijden alleen al scoorde Mitrovic 5 doelpunten, waaronder een hattrick tegen Bristol en twee treffers tegen Reading. Als Blackpool iets uit hun verplaatsing wil halen, zullen ze de Serviër moeten muilkorven. Anders gaat hij met veel plezier zijn hartje nog eens ophalen.

Een overwinning van Fulham, wat ook de logica zelve zou zijn, zou hun positie aan de top van het klassement alleen maar verstevigen. The Whites zijn de grote favorieten voor de titel in het Championship... 21 jaar nadat ze hun laatste titel op dit niveau behaalden. En als ze uiteindelijk zullen stijgen, zal het doel van de club en van Mitrovic zijn (als hij gezien zijn prestaties niet naar een andere ploeg vertrekt) om van de status van liftploeg af te geraken. Maar voor het zover is, focus op één ding: Blackpool.

Volg het beste uit de EFL Championship League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Zaterdag 29 januari: 

Zondag 30 januari:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top