Sergio Gomez, exponent van de paars-witte opmars

Jupiler Pro League | Sergio Gomez mag met recht en reden dé Anderlecht-revelatie van dit seizoen genoemd worden. Sinds zijn komst op Neerpede op 30 juni 2021 trof de 21-jarige Spanjaard, die zijn opleiding genoot in de gerenommeerde jeugdacademie van FC Barcelona, al vijf keer raak en deelde hij liefst elf assists uit. Ontbindt de vinnige Spanjaard ook zijn duivels tegen middenmoter Cercle?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Coach Vincent Kompany lijkt de jongste maanden na heel wat geëxperimenteer en trial & error een stabiele, solide kern gesmeed te hebben. Dat illustreren de resultaten: paars-wit is ongeslagen sinds 7 november 2021. RSCA steeg van de zesde naar een top vier-plaats in het klassement; een stek die recht geeft op play-off 1.

Exponent van die opmars in het klassement: zomerrekruut Sergio Gomez. De linksachter werd in La Masia – de jeugdacademie van FC Barcelona – beschouwd als een toptalent, maar na enkele mislukte uitleenbeurten moet de Spanjaard zijn carrière bij paars-wit een nieuw elan geven. En of dat gelukt is: bij Anderlecht bloeit Gomez helemaal open. En dat dankt hij aan één man: Vincent Kompany. "Ik had verschillende aanbiedingen, maar een telefoontje van Kompany vormde de sleutel", vertelde Gomez in september vorig jaar in de Spaanse media. "Hij zei me dat hij me echt in zijn team wilde. Hij gaf me het vertrouwen dat ik nodig had. Ik had wat tijd nodig om te beslissen, maar Kompany bleef me bellen om me te overtuigen. Ik heb dan maar toegehapt en daar ben ik nu heel blij mee."

Omgevormde linksachter

Naast techniek en snelheid valt Gomez op met zijn explosiviteit: tegen Club Brugge op speeldag tien liet hij maar liefst 33 sprints optekenen. "Nee, dat was geen record. Tegen Valencia haalde ik er ooit 34. Ik doe wat de coach me vraagt en op deze positie moet je veel lopen en versnellingen doen", vertelde Gomez in Het Nieuwsblad.

Anderlecht heeft met Gomez wellicht de beste zaak van de zomermercato gedaan. De omgevormde linksachter, van nature een aanvallende middenvelder, kostte slechts een tweetal miljoen euro: een peulschil van zijn huidige marktwaarde. Kompany zet de 21-jarige Spanjaard tegenwoordig steevast als eerste op het wedstrijdblad. Hij is de jongste maanden dan ook één van de grote uitblinkers bij de Brusselaars.

Groen achter de oren

Toch mag men niet vergeten dat Gomez met zijn 21 lentes nog vrij groen achter de oren is, en bijgevolg sporadisch last heeft van groeipijnen. Op speeldag 22 ging hij bijvoorbeeld nog schromelijk in de fout bij de late gelijkmaker van Standard. Een jeugdzonde die hem snel vergeven werd: “Gomez is en blijft een jonge speler. Mijn eerste reactie is dat dit deel uitmaakt van het voetbal. Dit was een eerlijke fout en wie een eerlijke fout maakt, steun ik. (…) Kijk: Gomez is een jongen die alles geeft, altijd voor 100%. Dus okay, op naar de volgende wedstrijd”, zei de coach op de persbabbel na afloop.

De kloof met Cercle in het klassement is groot, maar de vereniging valt niet te onderschatten. De troepen van Dominik Thalhammer klommen de laatste twee maanden op van een degradatieplaats naar de veilige middenmoot. Cercle zit dus in een goede flow, en is daardoor een verraderlijke tegenstander voor Gomez en co.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, zoals de partij tussen Anderlecht en Cercle Brugge deze woensdag om 21u, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top