Ontdek de films en series van Kristen Bell voor haar doorbraak met ‘Veronica Mars’

Series |

Wist je dat de rol van Veronica Mars, de adolescente privédetective in de gelijknamige serie, niet Kristen Bells eerste optreden voor de camera is? De vrouw die je nu kent van haar rollen in 'Heroes', 'The Good Place', 'Bad Moms' en als de voice-over van ‘Gossip Girl’ in de gelijknamige serie heeft niet altijd in de schijnwerpers gestaan. Een korte terugblik op het begin van haar acteercarrière.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zoals veel van onze favoriete acteurs begon Kristen Bell haar carrière in het theater. Ze werd zich bewust van haar liefde voor acteren nadat zij een rol had gekregen in een musical die haar middelbare school opvoerde, 'The Wizard of Oz'. De eerste audities volgden toen ze 11 jaar was. Daarna speelde ze mee in verschillende toneelstukken, maar ook in een paar reclamespotjes.

In het theater speelde ze mee in cultstukken zoals 'The Adventures of Tom Sawyer' op Broadway. Ze speelde zelfs tegenover Liam Neeson in 'The Crucible'. Daarna maakte ze haar filmdebuut, maar alleen als figurant. Haar allereerste rol was in de film ‘Polish Wedding’ (1998), maar ze kreeg geen credit. Dezelfde teleurstelling deed zich voor bij 'Pootie Tang', toen de scène waarin zij meespeelde uiteindelijk in het montageproces sneuvelde.

Later speelde ze mee in een paar tv-series, maar het ging eerder om kleinere bijrollen met weinig dialoog.  Ze kreeg eindelijk haar eerste reguliere rol te pakken in de serie 'The Shield'. Bell vertolkt de rol van een slachtoffer van seksueel misbruik. Het was meteen het eerste voorproefje van erkenning voor de actrice. Daarna volgden nog series als 'American Dreams' en 'Deadwood'.

De doorbraak met 'Veronica Mars

Het echte keerpunt in haar carrière kwam toen ze de hoofdrol kreeg in de tv-film 'Gracie's Choice'. De recordkijkcijfers brachten haar eindelijk onder de aandacht van de filmindustrie. Ze werd gecast in de film 'Spartan' als de dochter van de Amerikaanse president, gespeeld door Val Kilmer. Al haar inspanningen begonnen uiteindelijk te lonen en de volgende stap was 'Veronica Mars', de serie die haar uiteindelijk populair heeft gemaakt.

De fans stonden aan haar kant en steunden haar zelfs toen de serie na drie seizoenen door de zender werd geschrapt. De ster had indruk gemaakt, zozeer zelfs dat ze andere interessante rollen kreeg aangeboden, waaronder de voice-over van de stem van Gossip Girl. Zij is nog steeds de narratieve verteller in de recente reboot van de serie, wat aantoont hoezeer haar stemoptreden is bijgebleven. Daarna speelde ze Ella Bishop in 'Heroes', Sarah in 'Forgetting Sarah Marshall', Beth in 'When in Rome', Nikki in 'Burlesque', Kiki in 'Bad Moms', Anna in 'Frozen' en Eleonor Shellstrop in 'The Good Place'. Al deze rollen hebben van haar een fel gewaardeerde Hollywoodactrice gemaakt!

Binnenkort is ze terug te zien in de donkerkomische Netflix-miniserie 'The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window'. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top