Formule E-seizoen hervat met twee rondes in Saoedi-Arabië

Sport |

Vijf en een halve maand na het einde van het seizoen 2021 staat het nieuwe jaar van de Formule E op het punt om te beginnen. De eerste twee ronden vinden plaats op 28 en 29 januari in Dariya, Saudi-Arabië.

erhaalt Nyck De Vries zijn wereldtitel in de Formule E, die hij vorig jaar won in een allesbeslissende strijd met Edoardo Mortara en Jake Dennis? Het seizoen 2022 zal bestaan uit 16 races, verspreid over 10 steden, waar de Nederlander een poging kan wagen om het even goed of zelfs nog beter te doen. Formule E is immers een veeleisende sport.

In het komende seizoen zal ook de Belg Stoffel Vandoorne (teamgenoot van De Vries) weer achter het stuur van zijn Mercedes-auto plaatsnemen. De Belg won vorig jaar één race en eindigde als negende in het algemeen klassement. Kan hij het beter?

Eerste rondes in Saudi-Arabië

Net als vorig jaar gaat het wereldkampioenschap van start in Saoedi-Arabië, op het circuit van Dariya, met twee ronden op 28 en 29 januari. In 2021 won De Vries de eerste ronde, terwijl de Brit Sam Bird de tweede won. Het circuit is bijna 2,5 km lang, met 21 bochten die 32 keer genomen moeten worden. In de race was het Stoffel Vandoorne die vorig jaar de snelste Belgische tijd neerzette, met een finish op 1’09’’583’’.

Vandoorne en De Vries zullen er alle belang bij hebben om dit seizoen te schitteren, want Mercedes heeft al aangekondigd dat het zich aan het eind van het seizoen uit de Formule E-competitie gaat terugtrekken. Het Duitse team geeft er de voorkeur aan zich op de Formule 1 te concentreren. Een goed seizoen voor beide coureurs zou hen volgend jaar weer aan het stuur kunnen zetten, of zelfs op de deur van de F1 kunnen doen kloppen.

Indonesië, Canada en Zuid-Korea

Dit nieuwe Formule E-seizoen zal drie nieuwe bestemmingen bieden (naast de verandering van de locatie in de Mexicaanse ePrix van Puebla naar Mexico City): Indonesië, Canada en Zuid-Korea. De Jakarta ePrix is de negende ronde van het kampioenschap en wordt gereden op 4 juni. Op 2 juli ontmoeten de Formule E-piloten elkaar in Canada voor de Vancouver ePrix.

Tot slot zullen Zuid-Korea en Seoul gastheer zijn voor de laatste twee rondes van het kampioenschap van 2022. Het is dus in het Aziatische land dat de titel beslist kan worden, op 13 en 14 augustus op het stedelijk circuit van Seoel.

Volg de start van het Formule E-seizoen met Round 1 op vrijdag 28 januari en Round 2 op zaterdag 29 januari telkense vanaf 17u50 op Eurosport 2. Eurosport 2 is beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.