Elite Series: Een lastige start voor de favorieten

League of Legends | LowLandLions en Sector One, die tot de favorieten in de competitie worden gerekend, hebben opnieuw verloren op de tweede dag van de Elite Series, ons nationale League of Legends kampioenschap. ION SQUAD, mCon en Echo Zulu staan aan de leiding na twee opeenvolgende overwinningen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het Benelux League of Legends-ecosysteem kan zonder twijfel competitief genoemd worden. Gisteravond vonden de laatste duels van de eerste week van de Elite Series Spring Split plaats. Dat is ons nationaal kampioenschap van de MOBA van Riot Games. De tweede dag bevestigde de slechte start van teams die we aan de top van het klassement verwacht hadden.

Neem bijvoorbeeld LowLandLions, wiens roster de tegenstanders angst aanjaagt, en hun wedstrijd tegen ION SQUAD. ION won in stijl. Enkel midlaner jbdutchowns stierf twee keer, waardoor de rest van zijn team met een perfecte KDA eindigde tegen zeer ervaren spelers, in wat de kortste partij van de week werd (24 minuten en 22 seconden). Flif en Velja eindigden in de TOP 4 van de beste KDA’s in de competitie van de eerste week, nog steeds zonder death.

Een andere wedstrijd, een andere verrassing. Hoewel zowat alle casters een overwinning van KRC Genk voorspelden tegen mCon LG Ultragear, kwam de Rotterdamse organisatie als winnaar uit de bus. KRC Genk, dat er op de eerste dag zeer goed uitzag, stortte in het midden van de wedstrijd volledig in. mCon was veel beter voorbereid op deze fase van de wedstrijd, waarin de teamfights doorslaggevend zijn.

Maar fans die vertrouwd zijn met het circuit keken deze woensdagavond vooral uit naar de clasico tussen de twee toppers van de Belgische competitie: Sector One en KVM Esports. De vossen, verzwakt door de afwezigheid van hun toplaner Lumerion, kwamen naar de Rift, en de Mechelaars waren klaar voor de strijd. Het publiek kreeg een goede clasico voorgeschoteld, die lang gelijk opging.

KVM vond uiteindelijk de twee Drakes terug rond de twintigste minuut, waardoor zij de wedstrijd voorgoed in handen namen. Een paar minuten later viel de nexus van Sector One voor de tweede keer deze week. De prestatie van coach Anthrax, die zijn speler op het laatste moment verving, verdient lof.

Echo Zulu en Team 7AM was het vierde duel van de avond. Echo Zulu wilde zijn succes van de eerste dag nog eens herhalen. Voor Team 7AM was het doel dan weer om het toernooi niet te beginnen met twee nederlagen, een vloek die hen in drie van de vier in de Benelux-Splits achtervolgde. Helaas zijn de spelers er niet in geslaagd dit doel te bereiken.

Het voorlopige klassement van de Elite Series – © META

Hoewel sommige ploegen een kleine voorsprong hebben, moeten ze zich blijven inspannen om meer overwinningen te behalen en zo snel mogelijk een plaats in de play-offs te bemachtigen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top