Kamal Kharmach schiet ondernemingen opnieuw te hulp in seizoen twee van ‘Andermans zaken’

Films | Kamal Kharmach is weer helemaal terug met zijn Eén-programma ‘Andermans zaken’. In acht nieuwe afleveringen, te beginnen op maandag 24 januari, gaat hij weer op missie om ondernemingen in nood te hulp te schieten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Voor de mensen die seizoen één van ‘Andermans zaken’ gemist hebben: in dit programma gaat Kamal Kharmach, die naast comedian ook een expert in bedrijfseconomie is, ondernemingen helpen die bij hem aan de alarmbel komen trekken. Vervolgens maakt hij een scherpe analyse en gaat hij maanden samen met de ondernemers aan de slag, met in zijn kielzog een leger aan experten.

Samen met partners NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen), UNIZO (Unie van Zelfstandige Ondernemers) en VOKA (Vlaams netwerk voor Ondernemingen en Kamers van koophandel in Alle sectoren) gaat Kamal op zoek naar structurele oplossingen voor deze ondernemers.

Corona zorgt voor extra uitdaging

Een programma als ‘Andermans zaken’ is volgens Eén in tijden van corona relevanter dan ooit. “Bedrijven een duwtje in de juiste richting geven is in deze moeilijke en onvoorspelbare tijden een absolute noodzaak. Want ondertussen is de crisis voelbaar geworden in zowat alle sectoren, dus ook bij onze kleine ondernemers die het onderwerp zijn van het programma.”

Toch is corona niet het vertrekpunt van de nieuwe reeks, zo laat de openbare omroep weten. “Want als een bedrijf zijn activiteiten moet staken door de strenge maatregelen kunnen Kamal, noch zijn leger aan experten, veel impact uitoefenen. Wel vormt de pandemie het kader waarbinnen onze ondernemers vandaag moeten werken. Dat zorgt voor extra grote druk en een heel grote onvoorspelbare factor. In die zin is corona altijd sluimerend aanwezig en zorgt dit voor extra pigment in de reeks.”

Veel meer dan een tv-programma

Seizoen twee zal ons leren dat de echte problemen van de ondernemers vaak niet-coronagerelateerd zijn. De achterliggende problemen steken vaak de kop op naast de financiële problemen waar elke ondernemer mee kampt.

Enkele voorbeelden: wat als vader en zoon een heel andere visie hebben over hoe hun familiebedrijf gered moet worden? Of wat als angst om te falen ervoor zorgt dat je willens nillens blijft doorgaan, ondanks dat bedrijfskundig alle alarmbellen afgaan? Of wat als je tenslotte stilaan bezwijkt onder de enorme druk als bedrijfsleider en je daardoor je bedrijf en je personeel mee in je val dreigt mee te nemen?

Je merkt het: Kamal Kharmach zal ook in seizoen twee voor heel wat uitdagingen staan. Volgens hem is ‘Andermans zaken' veel meer dan een tv-programma. “Ik sta ermee op en ga ermee slapen. Want een zaak sluiten, blijkt soms een betere piste dan verder doen.”

Al even opwarmen voor seizoen twee van 'Andermans zaken'? Lees dan ook even de vijf lessen die Proximus Pickx trok uit seizoen één.

Seizoen twee van ‘Andermans zaken’ zal bestaan uit acht pakkende verhalen, te beginnen op maandag 24 januari. Bekijk ‘Andermans zaken’ elke maandag om 21u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

De acht ondernemingen per aflevering
Aflevering 1: Zetelfabriek Depoorter (24 januari)
Aflevering 2: Slagerij Heirbaut (31 januari)
Aflevering 3: PMS Tenuto (7 februari)
Aflevering 4: KikT (14 februari)
Aflevering 5: Huis Baeyens (21 februari)
Aflevering 6: Fruithofje ML (28 februari)
Aflevering 7: Maison M (7 maart)
Aflevering 8: Mivan (14 maart)

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top