FOMO: films, muziek en evenementen die je in februari zeker niet mag missen

Kids | Heb jij last van FOMO (fear of missing out) en wil je dus altijd weten welke evenementen je niet mag missen? Dan heb je geluk, want elke maand somt Proximus Pickx de concerten, filmreleases en andere evenementen op die je zeker in de gaten moet houden. Dit is onze lijst van februari.

Door Pickx

Deel dit nieuws

J.E.F. Festival

Tijdens de krokusvakantie vinden elk jaar de hoogdagen van de jeugdfilm plaats, het J.E.F. Festival. Dit jaar trappen peetouders van het festival Jean Janssens en Ben Segers het evenement af met een vertoning van ‘Ook muizen gaan naar de hemel’. Die artistieke stop-motionfilm van de Tsjechische regisseurs Jan Bubenícek en Denisa Grimmová gaat over de bijzondere, maar onwaarschijnlijke vriendschap tussen een muis en een vos, die voordien gezworen vijanden waren maar in de hemel verschillende avonturen meemaken en beste vrienden worden.

Andere opmerkelijke titels op het festival zijn de gestileerde balletfilm ‘Coppelia’ – over de liefde tussen Swan en Franz, die bedreigd wordt door een boosaardige dokter die van oppervlakkig uiterlijk vertoon het hoogste goed wil maken – en ‘De Gebroeders Schimm’, zeg maar de Belgische versie van ‘Ghostbusters’. Daarin volgen we professionele spokenjagers die samen met Lilith een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel opsporen, het gevaarlijkste monster dat ze al zijn tegengekomen.

C’mon C’mon

Liefhebbers van de betere indiefilm weten al langer dat ze distributeur A24 in de gaten moeten houden. Zij brachten ons al films als ‘Room’, ‘Moonlight’, ‘Uncut Gems’ en ‘Midsommar’ en series als ‘Euphoria’. Hun nieuwste vlaggenschiprelease is ‘C’mon C’mon’, dat na de première op het Telluride Film Festival al tal van lovende kritieken ontving. De zwartwitprent heeft op filmwebsite Rotten Tomatoes een approval rating van 95% en ging op verschillende kleinere awardshows al met prijzen lopen.

De film gaat over journalist Johnny (de altijd uitstekende Joaquin Phoenix) die het gewoon is om de Verenigde Staten rond te reizen om kinderen te interviewen over hun levens en dromen. Wanneer zijn zus hem vraagt om een poos op haar negenjarige zoon Jesse (Woody Norman) te passen, ontstaat een bijzondere band tussen de nochtans afstandelijke journalist en de vaak onaangename Jesse.

‘C’mon C’mon’ komt eind januari in de Belgische zalen en belooft de indiesensatie van het moment te worden.

Week van de Belgische muziek

De Week van de Belgische muziek begon als initiatief om talent van eigen bodem in de verf te zetten terwijl te MIA’s omwille van de pandemie niet konden plaatsvinden. Dit jaar krijgen we om in te halen niet alleen een dubbele (uitgestelde) editie van de MIA’s op zaterdag 30 april, maar ook een nieuwe Week van de Belgische muziek van 31 januari tot en met 6 februari.

VRT en muzikantenplatform VI.BE slaan opnieuw de handen in elkaar om de sector, die nog steeds lijdt onder de coronamaatregelen, een hart onder de riem te steken. “Van concertzalen tot jeugdhuizen, van platenzaken tot culturele centra, van scholen tot bibliotheken, van violisten tot beatmakers, van muziekfanaten tot occasionele meezingers: al wie een hart heeft voor Belgische muziek, mag zijn liefde tonen tijdens de Week van de Belgische muziek 2022”, klinkt het bij de organisatie, die binnenkort het programma bekend maakt voor de bijzondere muzikale week.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top