Berrettini - Alcaraz: een mogelijk explosieve reünie op de Australian Open

Sport |

De derde ronde van de Australian Open biedt een mooi duel tussen Matteo Berrettini en Carlos Alcaraz. De winnaar zou kunnen profiteren van een Novak Djokovic-loze loting om door te dringen tot de laatste vier.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Al bij de loting voorspelden waarnemers voor de derde ronde een mogelijk duel tussen Matteo Berrettini en Carlos Alcaraz. Ze kregen gelijk: de Italiaan, 7de op de ATP-ranking, ontmoet voor zijn volgende wedstrijd inderdaad de Spanjaard (ATP 31). Een duel waarvan we hopen dat het net zo mooi wordt als hun enige confrontatie tot nu toe.

De twee mannen stonden in oktober vorig jaar tegenover elkaar in de kwartfinales van het ATP-toernooi in Wenen. Het werd een duel van bijna 3 uur dat de toeschouwers, die getuige waren van enkele adembenemende punten, in vervoering bracht. Uiteindelijk mocht het jonge Spaanse wonderkind (toen amper 18 jaar oud) zegevieren en naar de halve finales doorgaan.

Berrettini onder druk?

Om de derde ronde van de Australian Open te bereiken, hebben de twee mannen tot nu toe zeer verschillende parcours afgelegd. De inwoner van Murcia raakte zonder moeite door zijn eerste twee wedstrijden: het werden twee overtuigende overwinningen zonder setverlies, tegen Alejandro Tabilo (ATP 136) en Dusan Lajovic (39ste op de wereldranglijst).

Berrettini had het moeilijker. In zijn eerste ronde, tegen het opkomend Amerikaans talent Brandon Nakashima (ATP 68), verloor de Italiaan de eerste set met 4-6 voordat hij de wedstrijd omkeerde en uiteindelijk in vier sets won. Toen hij de baan verliet, zette hij zijn handtekening op de camera met een subtiel “Imodium Grazie”, als dank voor het medicijn dat hem zijn buikpijn van de eerste set had doen vergeten.

Een gouden kans

Sommigen hebben zich afgevraagd of die buikpijn niet ook een beetje een gevolg is van de grote druk die op de schouders van de underdogs in deze Australian Open rust. De 25-jarige is namelijk een van de grote kanshebbers na de uitsluiting van Djokovic. Hij ziet nu een mogelijke weg naar de halve finales. Dat zou veruit zijn beste prestatie ooit in Melbourne zijn, want hij is nog nooit voorbij de tweede ronde geraakt.

Eerder in de week bereikte hij zijn persoonlijke mijlpaal van een derde ronde door een andere Amerikaan uit te schakelen: Stefan Kozlov, 169ste van de wereld. Maar opnieuw maakte de nummer 7 geen indruk in Australië. Hij moest alweer een set prijsgeven en 2 uur en 38 minuten lang vechten om zijn tegenstander te verslaan. Matteo Berrettini zal zijn spel moeten aanscherpen, want Carlos Alcaraz lijkt ( behoorlijk overtuigend) een gooi te doen naar de eerste grand slam van 2022.

Volg de Australian Open van 17 tot 30 januari op de zenders van Eurosport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top