Herontdek Lily Collins in 'To The Bone', een aangrijpende film over anorexia nervosa

Films | Vandaag is het vijf jaar geleden dat de aangrijpende film 'To The Bone' uitkwam. Het verhaal gaat over Ellen, gespeeld door Lily Collins, een meisje dat lijdt aan anorexia nervosa. De actrice heeft de ziekte toen ze jonger was zelf gehad, wat de film alleen maar krachtiger maakte. Proximus Pickx kijkt wat dieper in deze oprechte oproep tot preventie. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

'To The Bone' vertelt het verhaal van Ellen, een 20-jarig meisje dat lijdt aan anorexia nervosa. Geleidelijk aan brengt ze haar leven in gevaar en ontmoet ze een dokter, Dr. William Beckham (Keanu Reeves). Hij biedt haar een andere vorm van behandeling aan. Hij schrijft haar in bij een afkickkamp voor mensen met een eetstoornis. Het is de bedoeling dat ze daar leert omgaan met zichzelf en haar ziekte.

Deze film werpt een rauwe en authentieke blik op een ziekte die meer mensen treft dan je zou denken. Als kijker krijg je een blik in alle leugens en listen die slachtoffers opzetten om toch maar eten te kunnen vermijden. Samen met het hoofdpersonage word je getroffen door de vlaag van ontkenning waarin ze zich bevindt, en die ervoor zorgt dat haar situatie alleen maar ernstiger wordt.  

Dubbel autobiografisch

'To The Bone' is een dubbel autobiografisch verhaal. Ten eerste voor de regisseur, Marti Nixon, die uit haar eigen ervaring met anorexia putte om de film te regisseren. En dat is ook het geval voor Lily Collins. Toen de film uitkwam, sprak de actrice zich voor het eerst uit over haar eigen eetstoornis. Gelukkig voor de actrice kon ze het alleen aan, in tegenstelling tot haar personage. Al weerhoudt dat haar er niet van om de film te maken om anderen te waarschuwen over de gevaren van anorexia

Het moeilijkste aan de acteeropdracht was dat de dochter van Phil Collins voor de film opnieuw moest vermageren. Ze verduidelijkt echter dat ze dat op een gezonde manier heeft gedaan, onder begeleiding van een voedingsdeskundige. Ze zegt dat ze complimenten kreeg over haar fysieke verandering, wat volgens haar nog maar eens bewijst hoe de maatschappij dun zijn verheerlijkt. Vandaar het cruciale nut van een baanbrekende film als 'To The Bone'.

Ontdek ‘To The Bone’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top