Miomir Kecmanovic gaat op missie om Novak Djokovic te wreken op de Australian Open

Sport | Miomir Kecmanovic heeft de derde ronde van de Australian Open bereikt door de Amerikaan Tommy Paul uit te schakelen. De Serviër is geen underdog, maar ook zeker geen favoriet voor de eerste grand slam van het seizoen. Al zou wraak hem wel eens ver kunnen brengen. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Tennis is een individuele sport, maar Miomir Kecmanovic zal er dit jaar niet alleen voor staan, want hij kan bij deze Australian Open rekenen op de steun van een hele natie. En zijn grootste supporter zou wel eens de nummer één van de wereld, Novak Djokovic, kunnen zijn. Djokovic is negenvoudig winnaar van het toernooi, maar kon niet deelnemen aan de editie van 2022 omdat hij zich niet wilde laten vaccineren. 

De twee Serviërs zouden in de eerste ronde in Melbourne tegenover elkaar gestaan hebben, maar de plannen veranderden door Djoko's afwezigheid. Kecmanovic versloeg maandag uiteindelijk Salvatore Caruso. Hij maakte korte metten met hem in drie sets: 6-4, 6-2, 6-1. 

Zinnen op wraak

Miomir Kecmanovic is even opgefokt en gemotiveerd als altijd voor het Australische toernooi en hij houdt zijn landgenoot dan ook goed in het achterhoofd. "Ik moest ook voor hem winnen. Ik weet dat we niet veel voor hem kunnen doen, maar we doen ons best om er voor hem te zijn en hem door deze tijd heen te helpen", vertelde hij op een persconferentie na zijn overwinning. 

De speler, die op dit moment als 78ste van de wereld gerangschikt staat, bevestigde zijn succes in de tweede ronde door de Amerikaan Tommy Paul uit te schakelen. Dat deed Kecmanovic opnieuw in drie sets: 7-6, 7-5, 7-6. In de derde ronde versloeg hij de Italiaan Lorenzo Sonego, 27ste van de wereld (6-4, 6-7, 6-2, 7-5). In de vierde ronde moet hij het opnemen tegen de Fransman Gaël Monfils (ATP 17). Deze vierde ronde wordt al het beste resultaat in Melbourne voor de 22-jarige, die vorig jaar in de tweede ronde werd uitgeschakeld.

Voor Servië

Miomir Kecmanovic en de andere aanwezige Serviërs hebben allemaal hetzelfde doel. Ze vertelden namelijk dat ze "alles zouden doen om Djokovic te wreken" en "hem trots te maken". "Hij is onze sterkste vertegenwoordiger en het is natuurlijk jammer dat hij niet kan deelnemen en Servië kan vertegenwoordigen, maar we gaan er alles aan doen om hem in zekere zin te vervangen." Sommigen hebben sindsdien gewonnen, anderen zijn vertrokken zoals Laslo Djere.

Maar hoe ver kan Kecmanovic gaan in dit toernooi? De Serviër was nummer één op de juniorenranglijst in 2016 en won vorig jaar het ATP 200-toernooi in Kitzbühel. Maar slechts één keer heeft hij een lid van de top 10 van de wereld verslagen, en dat was in 2019 in Cincinnati met de Duitser Alexander Zverev. Zal de patriottische impuls Kecmanovic verder brengen dan voorspeld? 

Volg de Australian Open van 17 tot 30 januari op de zenders van Eurosport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top