De Elite Series Spring Split zorgt voor eerste verrassingen

Door Proximus

Deel dit nieuws

Maandagavond vond de eerste wedstrijdavond in de Elit Series, de officiële League of Legends-competitie in de Benelux plaats. De eerste wedstrijdronde leverde enkele onwaarschijnlijke resultaten op. Dit is een samenvatting van de aftrap van de Spring Split 2022.

De verschillende teams die zich hebben gekwalificeerd voor het competitieve circuit van 2022 in de Benelux, omgedoopt tot de Elite Series, waren gisteravond op weg naar de Summoner’s Rift. Dat was de eerste gelegenheid voor het publiek om de rosters, die vaak van kop tot teen heropgebouwd waren, te zien groeien. Fans kregen meteen een eerste indruk van het machtsevenwicht tussen de verschillende ploegen.

LowLandLions, op papier beschouwd als een van de meest indrukwekkende teams, stond tegenover KRC Genk Esports in de openingswedstrijd van de competitie. Ondanks een sterke voorsprong in het begin, voornamelijk dankzij de Leblanc van midlaner Mikkel, konden de Lions van coach Bjorn die leiding niet uitbouwen.

Een Infernal Soul en een Baron Nashor stelden KRC na 40 minuten in staat de Lions en hun nexus uit te schakelen. Moopz, de support van KRC Genk, deed enkele geweldige zetten tijdens de wedstrijd. Ook Orre maakte indruk, door dicht bij het redden van zijn basis te komen na een welverdiende quadrakill.

Nog een wedstrijd, nog een banger! Sector One betrad de arena tegen Echo Zulu. Dat team wordt geleid door jungler Sjakal en legde al snel hun ritme op, ondanks first blood van de vossen. Echo Zulu beheerste de map en kon dankzij de aanwezigheid van Sjakal heel wat Turret Plating bemachtigen.

De Deen zorgde met zijn champion Diana voor de prestatie van de avond. Hij verraste het Sector One-roster meerdere keren met een ultimate. Ze werden overgeleverd aan de genade van een champion die haar kracht niet meer hoeft te bewijzen. Ondanks weerstand van Sector One (dat het deze week zonder toplaner Lumerion moest doen, die vervangen werd door coach Anthrax), verloor het team zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

Daarna volgde een 100% Belgische wedstrijd, met het eerste duel tussen ION SQUAD en KVM Esports. Een spannende wedstrijd tot de 15e minuut, wanneer ION SQUAD een eerste Drake binnenhaalde na een groot deel van het Mechelse roster uit te schakelen. ION SQUAD zette de Drakes bovenaan zijn lijst met prioriteiten, en bemachtigde al snel de andere drie.

Met de Chemtech Soul die op het spel stond, begrepen wij hun wil om het onderste deel van de map volledig te controleren. Die soul, gevonden in de 32ste minuut van de partij, liet hen toe de leiding te nemen en de Mechelse nexus te vernietigen. ION bood ons dus een zeer overtuigende eerste wedstrijd tegen een organisatie die het voorbije seizoen het Belgische landschap domineerde.

De laatste wedstrijd van de avond, tussen mCon LG Ultragear en Team 7AM, was ook de kortste. De match was voorbij na 29 minuten: Team 7AM had zijn start volledig gemist. Na 15 minuten stonden de spelers al 5000 goudstukken achter. mCon volbracht zijn spelplan door drie Drakes en twee Barons te bemachtigen, en kon 7AM zo afmaken.

Het voorlopige klassement na de eerste speeldag – © META

Dat was het voor deze eerste speeldag. Dankzij het nieuwe competitieformat zijn er nu twee avonden per week wedstrijden te zien. Tot donderdagavond, voor dag twee van de Elite Series Spring Split!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top